WhatsApp uvodi novu funkciju koju su svi dugo čekali

WhatsApp uvodi novu funkciju koju su svi dugo čekali

WhatsApp vodi računa da njegova aplikacija za mobilno dopisivanje, pozivanje i razmjenu datoteka bude redovito ažurirana s novim dodatcima kako bi uspješno konkurirala drugim sličnim aplikacijama na tržištu.

Ali, ponekad se dogodi da WhatsApp bude konkurencija samom sebi te da neke od funkcija ne budu u isto vrijeme spremne za sve podržane platforme. Jedna od takvih je Fingerprint lock koju su korisnici uređaja s iOS platformom dobili mjesecima ranije u odnosu na korisnike uređaja s Androidom, javlja Bug.hr.

No, to će se uskoro promijeniti.

Korisnici beta aplikacije već su dobili nadogradnju koja Fingerprint lock donosi i na Android uređaja.

Ostali će se morati strpjeti još neko, kraće, vrijeme.

Fingerprint lock nije po defaultu uključen, čak ni na uređajima na kojima se otisak prsta već koristi za otključavanje uređaja, već ju je potrebno samostalno uključiti. Nova značajka malčice je zakopana unutar postavki te da bi se došlo do nje potrebno je unutar izbornika Settings ući u podizbornike Account i Privacy te odskrolati skoz na kraj i tapnuti na Fingerprint lock. Nakon aktivacije potrebno je još odabrati nakon koliko će se vremena neaktivnosti aplikacija zaključati.

Na raspolaganju su tri opcije – odmah, nakon minute ili nakon 30 minuta. Minimalna inačica aplikacije koja podržava navedenu značajku je 2.19.22 i članovi beta programa mogu je preuzeti preko Google Playa.