Vrhunski predavači i zanimljivi poslovni događaji u INTERA TP-u u lipnju

intera mostar, nagrada, intera mostar, SAD, fond, intera mostar, Tehnološki park

Riječ je o vrhunskim predavačima, zanimljivim i korisnim temama za sve koji žele biti u korak s novim znanjima i tehnologijama.

Za sve koji vole praviti stvari - poduzetnici, inovatori, dizajneri, inženjeri, studenti, samouki majstori, hobisti najavljujemo zanimljiv TehnoBiz meetup pod nazivom „Digitalna fabrikacija - 3D tehnologije" koji će se održati 2.6.2016. u INTERA TP-u. Otkrijte sve o osnovama, praktičnim stranama i inovativnim primjenama ovih tehnologija u biznisu i obrazovanju, kao i o globalnom valu širenja tehnologija i znanosti među građanima kroz FabLab/Makerspace/Hackerspace prostore.
Iz područja edukacije najavljujemo dva vrhunska seminara. Prvi od njih je „Kontroling fiksnih troškova by Dietmar Pascher". Riječ je o najboljoj praksi njemačkog kontrolinga u izvođenju najpoznatijeg trenera glasovite Controller Akademie, München. Seminar organiziramo u suradnji s našim partnerima iz Zagreba - Kontroling Kognosko, a seminar će se održati u Zagrebu - 14.6.2016. Dietmar Pascher je renomirani stručnjak, trener praktičar i partner jedne od najboljih škola kontrolinga na svijetu, koja je poznata po svom jedinstvenom pristupu i potpuno unikatnoj metodologiji. Saznajte što su njemački standardi izvedbe i planiranja troškova od nule i primijenite ih već sutra u vašem poslovanju.

Za sve one koji nisu ekonomske struke, a donose financijske odluke i žele unaprijediti uspjeh poduzeća organiziramo dvodnevni seminar - 16. i 17.6. pod nazivom „Financije za nefinancijaše". Seminar se organizira u suradnji s našim partnerima iz renomirane konzultantske kuće Adizes South East Europe, koja je izvorno američka, a sada već globalna kompanija čiji su klijenti brojne uspješne kompanije diljem svijeta. Riječ je o interaktivnom seminaru, gdje će se na praktičan i jednostavan način učiti i pričati o financijama i računovodstvu.

Kako bismo potaknuli nove projekte i približili mogućnosti prijave za otvoreni natječaj za dodjelu grant sredstava Fedralnog ministrastva razvoja, poduzetništva i obrta organiziramo info dan „Kako do grant sredstava FRMPO-a" koji će se održati 6.6.2016. u INTERA TP-u. Saznajte iz prve ruke sve bitne informacije vezane za mogućnosti i uvjete apliciranja na ovaj poziv.

I za kraj lipnja najavljujemo TehnoBiz meetup pod nazivom „Green Industry Innovation". Kovanice poput "zelena industrija" i "održivi razvoj" čujemo gotovo pa na dnevnoj bazi. Iako je svijest o okolišu tema za sebe, inovacije koje otvaraju prostor za komercijalno djelovanje u ovom području su moguće. Saznajte više o poslovnim iskustvima drugih iz regije i inozemstva, o mogućnostima za poslovanje, izvoznim potencijalima i postojećoj zakonskoj regulativi u ovom izazovnom segmentu tržišta.
Iskoristite priliku za nova i korisna saznanja prije ljetnih odmora..
Za više informacija posjetite našu službenu web stranicu www.intera.ba.

Sutra - 2.6.2016.godine u 13:30 je naš prvi poslovni događaj - TehnoBiz Meetup „Digitalna fabrikacija - 3D tehnologije", koji će se održati u dvorani Europa (prizemlje INTERA TP-a).
Izjave za medije su predviđene za vrijeme registracije, 13.30 - 14.00 ispred dvorane. Izjave će dati:
1. dr.IGOR DRSTVENŠEK, Strojarski fakultet, Maribor
2. ZORAN MARENIĆ, 3D grupa, Zagreb
3. MLADEN KOSTIĆ, INTERA Tehnološki Park, Mostar

Kako god ih popularno ili generički nazvali - aditivne tehnologije, 3D printing, tehnologije digitalne fabrikacije/proizvodnje - novi su prag za industriju, a po svemu sudeći i za ljudsku civilizaciju u cjelini. Umjesto dosadašnje centralizacije proizvodnje u velikim industrijskim centrima, mogućnost da ona bude distribuirana u naše domove ili da barem dostupna u našoj najbližoj okolini, nikad nije bila bliža.
Ako ste osoba koja voli praviti stvari, kreirati nove proizvode, ako ste poduzetnik, inovator, dizajner, inženjer, student, samouki majstor, hobist ili naprosto imate ideju koje biste željeli materijalizirati - onda su tehnologije digitalne fabrikacije tema koja vas treba zanimati.
Otkrijte sve o osnovama, praktičnim stranama i inovativnim primjenama ovih tehnologija u biznisu i obrazovanju, kao i o globalnom valu širenja tehnologija i znanosti među građanima kroz FabLab/Makerspace/Hackerspace prostore.

Na samom događaju pogledajte i isprobajte alate za digitalnu fabrikaciju koje vam nudi budući FabLab u INTERA TP Mostar - 3D printere, laserski rezač/graver, CNC strojeve, ručne power toolse, i jos mnogo toga - sve što je potrebno da napravite gotovo bilo što što zamislite.
Dnevni red
13:30 Registracija sudionika
14:00 Aditivna proizvodnja (AP) i 3D printing - može li se AP prodavati?
dr.Igor Drstvenšek (Strojarski fakultet, Maribor | Ortotip)
15:00 Napredna rješenja i primjeri primjene 3D/aditivnih tehnologija u industriji
Zoran Marenić (3D grupa, Zagreb)
16:00 Kafe pauza
16:10 Inovativni projekti uz uporabu tehnologija digitalne fabrikacije
Stijn De Mil (Brisel, Belgija)
16:30 FabLabs/Makerspaces - oaze kreativnosti i poduzetništva
dr.Ivana Gađanski (Fab Initiative, Beograd)
16:50 Digitalna fabrikacija u obrazovanju i društvu - nužnost 21. stoljeća
Roberto Vdović (FabLab, Zagreb)
17:10 Specijalna tema: STEAM za mlade - First LEGO League
Alen Piljak (Edulab, Beograd)
17:30 Networking