Uz završetak stručne prakse u HT ERONET-u: Studenti odnosa s javnošću s predsjednikom Primorcem

Uz završetak stručne prakse u HT ERONET-u: Studenti odnosa s javnošću s predsjednikom Primorcem
Predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac razgovarao je danas sa studentima pete godine Odnosa s javnošću Sveučilišta u Mostaru, koji su, nakon nekoliko mjeseci, završili stručnu praksu u Odjelu za korporativne komunikacije, pod vodstvom mentorice, rukovoditeljice Odjela, Misijane Brkić-Milinković.

Predsjednik Primorac naglasio je zadovoljstvo činjenicom što su ovi mladi, budući stručnjaci za odnose s javnošću, odabrali upravo HT ERONET za obavljanje svoje stručne prakse.

„Ovo je velika tvrtka u kojoj ste mogli mnogo toga naučiti i vjerujem da vam je bilo zanimljivo. Vaša prednost je u tome što ste dobili priliku tijekom studija učiti i kroz praktičan rad, što, primjerice, mi nismo mogli. Ranije su mladi ljudi, bez praktičnog rada i iskustva, nakon studija na kojemu se učila isključivo teorija, odmah, da se tako izrazim, bacani u vatru. Stoga ste vi u velikoj prednosti što ćete sutra moći, kroz svoj posao, iskoristiti znanje koje se stekli tijekom stručne prakse", kazao je Primorac te im zaželio uspješan završetak studija i sreću u budućnosti.

Studenti su, pak, pitanjima koje su postavili predsjedniku Uprave i mentorici, dokazali da je stručna praksa postigla svoj cilj te kazali kako su zadovoljni onim što su naučili u HT ERONET-u.

„Vidim da mlade kolege odlično barataju pojmovima iz područja odnosa s javnošću, razumiju osnovne postulate našega poziva. U ovih nekoliko mjeseci prakse, na terenu su mogli naučiti kako funkcioniraju neke stvari - kako napisati priopćenje, organizirati konferenciju za novinare, korporativni event, kako krizno komunicirati, na koji način pokazati svoju društvenu odgovornost. Iznimno sam sretna što smo ovaj dio našega sporazuma sa Studijem odnosa s javnošću, uspješno odradili. Naravno, pred nama su još mnogi izazovi, a vama, mlade kolege, želim puno sreće u budućnosti", kazala je Brkić-Milinković.

Inače, stručna praksa studenata Odnosa s javnošću dio je Sporazuma o suradnji između HT ERONET-a i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, čime su uspostavljeni partnerski odnosi, a radi podizanja kvalitete obrazovnoga i stručnog rada, poticanja suradnje u područjima uzajamnoga interesa, interesa šire društvene zajednice i upoznavanja javnosti s obrazovanjem u području odnosa s javnošću u BiH.