Učinio je svijet i internet boljim mjestom: Poznati tehnološki poduzetnik pronađen mrtav

Colin Kroll

Poznati tehnološki poduzetnik Colin Kroll, suosnivač Vinea i aplikacije HQ Trivia pronađen je jučer mrtav u svom stanu u New Yorku, a iako još nema službenih informacija, mediji spominju mogućnost predoziranja. Pronašla ga je policija nakon što ih je netko od njegovih poznanika ili rodbine obavijestio da ne mogu stupiti u kontakt s njim, a kada su policajci ušli u stan, pronašli su beživotno tijelo na krevetu.

Odmah su obavijestili rodbinu ovog 34-godišnjaka, a vijest o njegovoj smrti brzo se proširila društvenim mrežama te se od njega, među inim, oprostio i Rus Yusupov s kojim je osnovao Vine i HQ Triviju: "Zauvijek ću se sjećati njegove dobre duše i velikog srca. On je napravio svijet i internet boljim mjestom. Počivaj u miru brate". Iz HQ Trivije objavili su kako se s "dubokom tugom" opraštaju od svog suosnivača i izvršnog direktora te su izrazili sućut njegovoj obitelji i prijateljima u ovim teškim vremenima.

Colin Kroll bio je jedan od osnivača Vinea, aplikacije za objavu kratkih videozapisa koja je jedno vrijeme bilo iznimno popularna, nakon čega ju je kupio Twitter. Prije nešto više od godinu dana s Yusupovom je pokrenuo aplikaciju HQ Trivia putem koje su korisnici sudjelovali u kvizovima i igrama riječi u kojima su mogli osvojiti novac. Ova zabavna aplikacija u kratko je vrijeme postala iznimno popularna te je brzo osvojila velike broj korisnika koji testirajući svoje znanje mogu osvojiti novčane nagrade - u nekim slučajevima te nagrade iznose čak 400 tisuća dolara, a bilo je najavljeno njihovo povećanje i na milijun dolara.

Izvor: AdAge

zimo.dnevnik.hr