U Microsoftu testiraju zanimljivu značajku, pogledajte o čemu se radi

Microsoft, Windows, nova značajka, tehnologija, novosti
Čini se kako će prva od dvije velike nadogradnje Microsoftovog operativnog sustava Windows 10 koje će stići iduće godine ponuditi zanimljiv alat onima koji žele više kontrole nad ponovnim pokretanjem računala.

U sklopu izdanja Windows 10 Insider Preview Build (redni broj 18965) u Microsoftu testiraju novu postavku koja vlasnicima Windowsa omogućava finije određivanje hoće li se aplikacije automatski pokrenuti nakon restarta.

Nova je značajka upakirana sa stavkom izbornika povezanom s postavljanjem novog uređaja. U Microsoftu kažu kako će nova značajka biti isključena po početnim postavkama.

Želite li ju aktivirati, otvorite izbornik Accounts settings i potražite ju pod Sign-in options. Umjesto toga možete upisati restart apps u izbornik Start ili tražilicu postavki.

Naravno, to što u Microsoftu testiraju novu značajku ne znači kako će se ona automatski pojaviti i u idućem izdanju Windowsa 10 ili ikad. Ali, držite na oku iduće izdanje (20H1), koje bi se trebalo pojaviti početkom iduće godine. U istom izdanju u Microsoftu planiraju dodati ugrađeni Linux kernel.

Kao svaka druga nadogradnja, Build 18965 donosi niz rješenja za bugove i stabilniji rad računala. Između ostalog, navodno su uklonjeni problemi zbog kojih se pojedine aplikacije nisu mogle vrtiti u pozadini, zbog kojih se taskbar nije prikazivao pri radu s tipkovnicom osjetljivom na dodir...

Trenutno je dostupna članovima programa Windows Insiders, piše Engadget.

(tportal.hr)