Studentica slučajno otkrila način na koji će baterija trajati vječno

pozivi, bivša cura, poruke, oprez, sms poruke, pozivi, hercegovački vicevi, mobitel, slova, frizerka, sms, sms poruke, čitanje, android, Android 4.2 operativni sustav, na Android platformi, mobiteli, Izdržljiva baterija, baterija, zavođenje, poruke, mobitel, prazna baterija, baterije, potrošnja baterije, Izdržljiva baterija, baterija, sms, sms poruke, ljubavne poruke, čestitka, Uskrsna čestitka, sms, SMS poruka, studentica, baterija, Izdržljiva baterija, otkriće, wi fi, potrošnja baterije, baterija, prazna baterija, 5G, 5G mreža, uvođenja 700 MHz radijskih frekvencija, mobilni telefon, pametni telefoni, android, virus, mladi, život s roditeljima , roditelji
Eto, studenti s kalifornijskog sveučilišta u Irvineu (CSI) igrali su se s gelom i spoznali da premazivanje baterije manganovim dioksidom pomaže da se baterija puni u nedogled i nikad ne gubi svoj kapacitet.

Eksperimentirajući sa nanožicama, znanstvenici su u posljednja tri mjeseca bateriju napunili već 200.000 puta i zasad im se ne čini da bi ona izgubila na snazi. S druge strane, nanožice u litijskim baterijama obično se istroše nakon najviše 7000 punjenja.

Za ovaj revolucionarni izmum trebamo zahvaliti studentici Mya Le Thai koja je, ponavljamo riječ slučajno, eksperimentirajući s različitim materijalima u sveučilišnom laboratoriju, nanožice premazala tankim slojem gela. Mya je ubrzo otkrila da elektrode u nanožicama sad puno bolje zadržavaju svoju strukturu, ne lome se i zbog toga su puno pouzdanije.

- Dokazali smo da baterije mogu trajati vječno, ponosna je studentica, a na nama je da se nadamo kako će ovaj znanstveni dokaz što prije zaživjeti u praksi .

vecernji list