FOTO   Rektor Tomić u posjetu HT ERONET-u: Želimo bolje povezivanje Sveučilišta i gospodarskog sektora

HT Eronet, Vilim Primorac, dr. sc. Zoran Tomić

Prof. dr. Tomić je istaknuo kako je Sveučilište u Mostaru do sada imalo iznimnu suradnju s HT ERONET-om te se nada da će se ta suradnja i nastaviti. Kazao je kako je u idućem razdoblju jedan od ciljeva- otvaranje Sveučilišta prema gospodarstvu i gospodarskim subjektima, bolja povezanost i suradnja. Govoreći o planovima, rektor Tomić je naglasio kako je suradnja između Sveučilišta i gospodarskog sektora iznimno značajna, a povezivanjem gospodarskih subjekata i akademskih institucija stvaraju se osnove za unapređivanje i poboljšanje znanja, vještina, kompetencija, otvaraju se brojne mogućnosti. 

Najavio je i Gospodarski forum u organizaciji Sveučilišta koji bi se trebao održati koncem studenoga te na kojemu bi naglasak bio upravo na suradnji između akademske zajednice i gospodarskog sektora.
Predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac naglasio je kako će Sveučilište u Mostaru imati uvijek potporu HT ERONET-a koji je otvoren za suradnju i zajedničke projekte.
„Nedavno je HT ERONET opremio informatički laboratorij na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, a još jedan od projekata koje pokrećemo jest besplatna Wi-Fi usluga na području kampusa, za sve studente Sveučilišta u Mostaru. Isto tako, HT ERONET ostaje otvoren za sve aktivnosti u segmentu digitalne transformacije društva, gdje, naravno, vidimo i ulogu našeg Sveučilišta. Stoga mogu kazati, što se suradnje sa Sveučilištem tiče, ona u idućem razdoblju može samo rasti i jačati" - kazao je Primorac.

Na sastanku je dogovoreno i skorašnje potpisivanje Sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Mostaru i HT ERONET-a, čime se otvaraju brojne mogućnosti i za jednu i drugu stranu.



• Odjel za korporativne komunikacije