FOTO  Predstavljen Eronet Cloud centar

Eronet Cloud centar, Međunarodni sajam gospodarstva Mostar
 Ova usluga predstavlja predvorje za korištenje HT Eronet Cloud usluga.


Korištenjem HT Eronetovih Cloud usluga, korisnici istovremeno ostvaruju optimalno korištenja resursa uz fleksibilnost brzog povećanja ili smanjenja resursa na raspolaganju, te, s druge strane, koriste sigurnost modernog HT Eronet data centra. HT Eronet data centar, smješten u Grudama, urađen je po najvišim standardima, te osigurava redundantnost u pogledu napajanja električnom energijom, tehničkom i fizičkom zaštitom, kontrolu uvjeta u data centru, te nadzor svih parametara sustava na razini 24/7. Dodatno, u strukturi Cloud platforme, osigurana je DDoS i IPS zaštita, što korisnike Cloud usluga štiti od mogućih vanjskih napada. Nužno je istaknuti i DR (disaster recovery) site, koji osigurava potpunu redundantnost Cloud servisa, čak i slučaju iznimnih katastrofa.

Posebnost Eronet Cloud centra unutar BiH je i to što je korisnicima omogućena online kupnja resursa, kao i njihovo upravljanje (povećanje/smanjenje) internet sučeljem. Ovo korisnicima omogućuje brzo i učinkovito administriranje usluga, te optimizaciju potrebnih resursa u najkraćem razdoblju.

Cloud usluge koje HT Eronet nudi su Cloud Server i Cloud Storage. Cloud Server usluga omogućuje korisnicima najam virtualnih poslužitelja i upravljanje njihovim resursima. Sastavni dijelovi Cloud Server usluge su back up podataka, kao i antivirusna zaštita, a uključeni su u cijene mjesečne naknade. Virtualni poslužitelji su dostupni uz Windows i Linux operativne sustave, a Cloud Server usluga korisnicima nudi i dodatnu mogućnost licenciranja MS SQL licenci, uz mjesečnu naknadu, kao i uslugu balansiranja prometa. Brzina sučelja prema internetu za virtualne poslužitelje je 10 Mbit/s.

Usluge su dostupne svim korisnicima i u testnom razdoblju. Cloud Server usluga je dostupna u tridesetodnevnom testnom razdoblju za osnovne Windows ili Linux konfiguracije, a osnovni paket usluge Cloud Storage je trajno besplatan za korištenje svim korisnicima. Sve zainteresirane korisnike mogu kontaktirati HT Eronet prodajne kutke, manadžere poslovne prodaje ili posjetiti cloud.hteronet.ba.