Potpisivanje prvog IT manifesta u BiH

manifest it
Bit Alijansa, udruženje 58 IT kompanija iz BiH, organizira PRESS konferenciju na kojoj će biti predstavljen najznačajniji strateški dokument za IT industriju u BiH pod nazivom "IT manifest" i potpisan od strane najvećih IT kompanija u petak, 15. ožujka 2019. godine s početkom u 13 sati u Hotelu Swissotel Sarajevo (Vrbanja 1, Sarajevo 71000, 4. sprat).

U prethodnom razdoblju, Bit Alijansa je aktivno radila na integriranju ključnih barijera s kojim se IT industrija u BiH susreće te kreiranju akcijskog plana za premašivanje barijera pod jedinstveni strateški dokument "IT manifest".

IT manifest je zajednička izjava 58 kompanija članica Bit Alijanse o segmentima društvenog djelovanja na kojima je potrebno raditi u cilju unapređenja IT industrije BiH i društva u cjelini.

S obzirom na važnost ovog dokumenta i za širu javnost, IT manifest će biti javno prezentiran, a zatim i objavljen 15. ožujka 2019. godine te će tom prilikom biti organizirano i potpisivanje ovog dokumenta od strane predstavnika kompanija članica Bit Alijanse.

Na PRESS konferenciji će pored medija nazočiti i predstavnici IT kompanija u BiH, međunarodnih organizacija i akademskih institucija, a prezentaciju IT manifesta održat će predstavnici Skupštine, Upravnog odbora i menadžmenta Bit Alijanse.