Policija upozorila korisnike Facebooka da ne koriste nove reakcije na postovima

Policija upozorila korisnike Facebooka da ne koriste nove reakcije na postovima
Facebook je u veljači uveo šest reakcija kojima možete izraziti svoje mišljenje o nečijoj objavi, fotografiji ili bilo čemu što se pojavi na toj društvenoj mreži. Belgijska policija je sada upozorila građane da to ipak ne čine ako žele sačuvati svoju privatnost.

Naime, policija tvrdi da Facebook na taj način prikuplja podatke o korisnicima kako bi znao kada im je najbolje prikazivati reklame, piše Independent. "Reakcije ne pomažu samo u tome da izrazite osjećaje, nego pomažu i Facebooku kako bi poboljšao učinkovitost reklama na vašem profilu", stoji u priopćenju policije.

Navode da to rade tako da Facebook uočava po vašim reakcijama kada ste dobre volje pa vam u to vrijeme prikazuje reklame na profilu. Kada smo dobre volje, automatski smo i otvoreniji i lakše prihvaćamo oglašavanje.

Ovo nije prva optužba protiv Facebookovih novih reakcija koje su uveli. Mnogi su korisnici od samog početka upozoravali da one uopće nisu uvedene s ciljem bolje interakcije na društvenoj mreži, nego da bi oglašivači i tvrtke lakše procjenjivali što se korisnicima sviđa, a što ne te tako povećali zaradu od reklama.

index.hr