FOTO/VIDEO  Podržite trojicu mostarskih studenata u avanturi života

avantura, studenti
U 2016. godini, ukupno će 165 timova iz više od 50 zemalja iz cijelog svijeta imati svega jedan tjedan (12-19. travnja) da proputuju više od 1.000 kilometara diljem Europe od jedne od pet startnih točaka do cilja u Parizu, koristeći limenke Red Bulla kao jedinu valutu.

Na stotine timova diljem svijeta snimilo je video spotove, a u tijeku je online glasovanje. Među brojnim timovima su i tri studenta sa Sveučilišta u Mostaru kao jedini tim s te ustanove, a za njih možete glasovati  OVDJE.

Riječ je o trojici studenata politologije iz Livna, Širokog Brijega i Ljubuškog.

Dnevni program na Red Bull TV pratit će njihove priče, a ocjenjivanje će biti zasnovano na tri faktora: Izazovi na kontrolnim punktovima, pratitelji na društvenim mrežama i obavljanje zadataka sa ‘Liste avantura'. Ovdje se ne radi o tome koji će tim prvi stići na odredište - putovanje i avantura su ono što je važno.

Prijave za natjecanje ”Red Bull Can You Make It?” su zatvorene i danas je počelo online glasovanje za izbor najboljih timova, koji će sudjelovati u natjecanju.Glasovanje traje od 15. do 25. veljače i odlučit će tko će u travnju spakirati kofere i krenuti na ludo putovanje Europom, na kojem su jedino sredstvo za plaćanje limenke Red Bulla s kojima natjecatelji moraju platiti prijevoz, spavanje, hranu i piće. Među njima ima mjesta i za jedan tim iz BiH.

”Ja mislim da mi je ovo iskustvo potrebno jer život u našoj sredini ne pruža... tolike avanturističke mogućnosti, zadnja sam godina fakulteta i mislim da bi me ovo iskustvo ojačalo i pripremilo za životne prepreke i mislim da mi je u ovoj svakodnevnoj rutini potrebna jedna luda avantura”, izjavio je za portal Jabuka.tvSven Đikić, jedan od trojice članovaSpartans teama i iz Mostara. Tročlani ”Spartans team” čine tri studenta pete godine politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a riječ je o Svenu Đikiću (Livno), Ivanu Zovki (Široki Brijeg) te Mati Matiću (Ljubuški). ”Imam 23 godine, mlad sam i pun energije. Kada ću doživjeti ludu avanturu ako ne sad? Ovo iskustvo bi me obogatilo novim poznanstvima te bi na ovaj način okrunio petogodišnje studentsko prijateljstvo s moja dva prijatelja iz tima. Volim putovati, a moja dva prijatelja i ja smo Red Bull prepoznali kao odličnu priliku za naš avanturistički duh i mislim da su moji prijatelji i ja jako snalažljivi, ovo je za nas izazov i avantura, a mi volimo izazove i volimo živjeti avanturu. Također nam se pružila prilika da na neki način promoviramo mostarsko sveučilište u Europi”, kazao je Ivan Zovko za portal Jabuka.tv, dodavši ”budući da smo jedini prijavljeni tim sa Sveučilišta u Mostaru zamolio bih sve naše kolege da nas podrže u ovom projektu”.

”S obzirom da već pomalo starim, a to ne želim, volio bi da se što luđe i ‘neozbiljnije’ provodim i na tome radim već zadnjih godinu dana, ova avantura bi se savršeno uklopila u moj život. Oduvijek sam htio biti dio velikog projekta, a Red Bull to svakako jeste i to mi omogućuje”, rekao je treći član tima Mate Matić za portal Jabuka.tv.