FOTO/VIDEO  Pametna biciklistička kaciga

kaciga
kaciga
Kaciga koju je na 2016 Interbike Trade Showu u Las Vegasu predstavila firma "Sena" možda bi nas mogla dodatno motivirati na čuvanje glave, jer donosi zanimljive i korisne pametne značajke poput Bluetooth povezivosti i integrirane QHD akcijske kamere.

S obzirom na to da su u kacigu ugrađeni zvučnici i mikrofon, ona vam omogućuje razgovaranje s do tri kolege biciklista na udaljenosti od 900 metara bez korištenja mobilne mreže, a ako ju uparite s pametnim telefonom onda nemate nikakvih ograničenja po broju sudionika i dometu glasovne komunikacije.

Za upravljanje kacigom na raspolaganju su vam kontrole na njoj samoj, ali i kontroler koji možete spojiti na upravljač bicikla kao što možete vidjeti u ovom videu.

Osim toga, kaciga vam u kombinaciji s pametnim telefonom omogućuje slušanje glazbe, praćenje brzine i ritma vožnje, glasovnu GPS navigaciju, a pomoću Smart Audio Mix značajke možete snimati glazbu s telefona i zvuk s mikrofona kacige, te "umiksati" direktno u video koji snimate kamerom.

Što se tiče ugrađene kamere, ona vam omogućuje snimanje videa u trajanju do dva sata u QHD kvaliteti (1440p/30fps) ili Full HD (1080p/60fps). Za sada još nije poznato kada će se Sena Smart Cycling Helmet kaciga naći u prodaji niti po kojoj cijeni.