Održane obuke za domaće knjižničare u okviru projekta INTERA TP-a

Intera tehnološki park

...u okviru projekta „Digitalni građanin", financiranog od strane Google-a, knjižnice iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine su dobile priliku postati centrima digitalnih inovacija. Uključene knjižnice, čiji je pregled moguće vidjeti ovdje, kroz projekt će omogućiti svojim korisnicima upoznavanje s najnovijim tehnologijama poput mikroračunala - micro:bit i BOSON uradi sam kompleta.
Sredinu proteklog tjedna, osim temperaturnih minusa, obilježile su i dvije obuke u okviru ovog projekta na kojima su knjižničari učili kako koristiti micro:bitove.

U Gradskoj biblioteci Zenica u srijedu, 23.1.2019. godine i u Narodnoj knjižnici HNŽ/K u četvrtak, 24.1.2019. godine, predstavnici 20 domaćih knjižnica upoznali su se s mogućnostima koje pruža ova oprema te s načinima primjene stečenih znanja na stvaranju vlastitih kreativnih projekata s ciljem dodatnog obrazovanja svojih korisnika.
Uključene knjižnice su u prvoj fazi projekta na korištenje dobili po 20 mikroračunala, dok će nekima od njih u drugoj fazi biti donirani i 3D printeri. Zahvaljujući projektu „Digitalni građanin" korisnici knjižnica će od najranije dobi moći usvajati nove vještine i znanja posuđujući i koristeći opremu te sudjelujući na besplatnim edukativnim radionicama kodiranja i digitalnog stvaranja.