NSA nas želi prepoznati i po načinu tipkanja po telefonima

NSA, tipkanje po mobitelu, identificirati, uticaj aplikacije na telefon, aplikacija, zlonamjerne aplikacije, aplikacije, mobilne aplikacije, kina, mobiteli

Naime, čini se da svaki korisnik pametnih telefona ima svoj način tipkanja, odnosno svi imamo neki vlastiti elektronski potpis. Američka tvrtka Lockheed IT and Security Solutions ima razvijen softver koji može raspoznati taj elektronski potpis i detektirati osobu koja ga je kreirala prema načinu na koji je ta osoba povlačila prste po ekranu i koliko je vremena utrošila tipkajući.

Nije poznato u sklopu kojeg programa će NSA koristiti tu tehnologiju. No, nova testiranja samo su dio šireg programa koji nastoji razviti nove tehnologije koje će poboljšati mogućnosti jedinstvenog identificiranja ljudi poput sada već tradicionalnog identificiranja otiskom prsta. Prema Business Insideru FBI je puno uložio u biometričke sustave identificiranja koji uključuju i praćenje tetovaža i skeniranje oka.

Dok američke državne agencije nastoje razviti nove tehnologije za poboljšanje sigurnosti, privatni sektor radi to isto s ciljem novih proizvoda za masovna tržišta. Tako se razviju i aplikacije kojima se može otključati mobitel glasom ili skeniranjem lica.

Izvor: 24sata.hr