Nova digitalna revolucija počela i uskoro dolazi u Mostar!

intera park, intera mostar
Danas on još više napreduje u tehnološkom pogledu pa se sve češće priča o senzorima, dronovima, robotici, pametnim gradovima i IoT-u (Internet of things).
Prateći trendove, INTERA Tehnološki Park, u suradnji sa CityOS Foundation, s ponosom najavljuje prvi CityOS Hackathon u Mostaru. Program će započeti trodnevnim događajem koji se sastoji od konferencije, radionica i hackathon-a, a tijekom kojeg će sudionici imati priliku čuti priče stručnjaka u ovom polju, naučiti tajne programiranja i izrade pametnih uređaja te svoje vještine pretvoriti u konkretna tehnološka rješenja. Najbolji će ući u 12-mjesečni program tijekom kojeg će u timu, uz punu podršku INTERA Tehnološkog Parka i CityOS Foundation te uz pomoć vrhunskih mentora, nastaviti raditi na razvoju svog rješenja i u konačnici oformiti vlastito startup poduzeće kojem će se omogućiti pristup inozemnom tržištu.
Cilj programa je spojiti znanje i motivaciju developera i drugih građana s potrebama koje se ukazuju na tržištu što će rezultirati stvarnim rješenjima koja koriste najnoviju tehnologiju. Program stavlja naglasak na poljoprivredni sektor, prvenstveno vinarstvo i vinogradarstvo, djelatnosti koje se, neosporno, smatraju zaštitnim znakom Hercegovine. Svi sudionici će imati zajednički cilj - dokazati da se suvremene tehnologije mogu upotrijebiti u sektoru koji desetljećima predstavlja tradiciju regije i, na taj način, unaprijediti poslovanje i poboljšati kvalitetu proizvoda. Tijekom trajanja programa, sudionici će na raspolaganju imati mentore, domaće i inozemne stručnjake koji će ih svojim savjetima voditi ka što kvalitetnijim rješenjima. Prijave će se uskoro otvoriti, a detalji dnevnog reda događaja će se objaviti.
Kada je James Watt izumio parni stroj, nije znao da će pokrenuti industrijsku revoluciju niti da će današnji svijet izgledati upravo ovako. Svijet stoji na raskrižju na kojem se nalazi pregršt tehnoloških mogućnosti. Ostanite s INTERA Tehnološkim Parkom jer je nova digitalna revolucija počela i uskoro dolazi u Mostar!