Nestale objave milijunima korisnika Facebooka

Facebook
...a umjesto fotografija i linkova koje su objavili, pojavilo se upozorenje kako su tim objavama prekršena sigurnosna pravila ove firme.

S Facebooka nisu nestale sve objave, već samo one koje su sadržavale linkove na internetske stranice, a s obzirom da su neke od linkova čija je objava zabranjena zbog kršenje pravila uključivali i linkove na nerede iz Baltimorea posljednjih dana, dio korisnika optužio je Facebook za cenzuru.

No, ubrzo se pokazalo da nema govora o cenzuri, već o bugu (propustu) koji je onemogućavao objavljivanje linkova na Facebooku.

Ovaj je problem prijavljen na Facebookovom forumu za developere te su inženjeri kompanije odmah prionuli poslu i danas ujutro popravili bug.

Iz Facebooka su novinarima The Telegrapha objasnili da je problem nastao u sistemu koji blokira loše linkove na Facebooku te je taj sustav pogrešno označio brojne objavljene linkove malicioznim ili neprikladnim.

Facebook, linkove koji su označeni neprikladnim ili malicioznim, automatski skriva ili blokira kako se ne bi prikazivali korisnicima, tj. kako oni ne bi na njih kliknuli i zarazili računare malicioznim programima ili kako im se ne bi prikazao neprikladan sadržaj.

Facebook je ove godine već imao nekoliko problema - uključujući i jedan period kada ova društvena mreža nekoliko sati nije bila dostupna korisnicima, piše Zimo.hr.