Napravljen robot koji se znoji dok vježba

Napravljen robot koji se znoji dok vježba
Kenshiro i njegov mlađi "brat" Kengoro su dva simpatična robota koji su napravljeni s nevjerojatnom sličnošću kakvu ima ljudska anatomija, i to na Sveučilištu u Tokiju. Jedinstveni dizajn ta dva robota čini ih sposobnima da se kreću na način koji je sličniji prirodnom ljudskom pokretu nego bilo koji drugi prethodno napravljeni robot.

Također, Kengorova sposobnost vježbanja je na jednom zavidnom nivou za većinu ljudi. Dotični robot u stanju je raditi čučnjeve, trbušnjake, čak i vježbe istezanja. Ipak, njegova najnaprednija sposobnost koju posjeduje je mogućnost znojenja. Da, upravo tako.

Mašina koja omogućuje robotu da se kreće kao čovjek se zagrijava, zahtijevajući tako vodu za cirkulaciju kroz svoj metalni okvir kako bi se hladila. Kroz rupice u „kosturu" prolazi para kako bi se zatim postiglo hlađenje.

Možda je neobično da su inženjeri napravili dva rođaka robota kako bi mogli pomnije proučavati ljudske pokrete. Dugoročno, međutim, ovi roboti bi se mogli upotrebljavati kao lutke za testiranje sudara s obzirom na to da njihova mobilnost može davati preciznije rezultate od običnih stacionarnih lutki.

Izvor:geek.hr