FOTO  Mostar: SPARK otvara natječaj za drugu generaciju startupa

Mostar: SPARK otvara natječaj za drugu generaciju startupa
Na svom smartphonu imaš mali milijun aplikacija, ali baš nijedna nema ono što ti trebaš? Imaš ideju za neku novu video igru? Ili čak razmišljaš o pametnim poslovnim rješenjima koje će moći koristiti tvrtke u BiH, ali i u cijelom svijetu?

Sada imaš priliku da ostvariš sve te ideje u SPARKu! Pokreni svoj startup i postani SPARKovac! Prije nego prva generacija startupa napusti njihove prostorije, SPARK svoja vrata otvaraju drugoj. Prijave na startup program su otvorene do 1.2.2016., a ovaj put se vaše ideje trebaju uklopiti u jednu od ove četiri teme:

1. Pametni gradovi
2. Mobilne aplikacije
3. Video igre
4. Pametna poslovna rješenja

Forma za prijavu je jako jednostavna i neće vam oduzeti puno vremena, a evo i 5 razloga zašto pokrenuti svoj startup u SPARKu:

1. prostor i oprema (radno mjesto, računalo, software, 3D printer, projektor, TV i sve ostalo što ti je potrebno)
2. edukacija i mentorstvo (ekonomija, marketing, administracija, pravne stvari, proizvodnja...)
3. kafić i zabavni sadržaj (XBox, Uno, biljar, stolni nogomet, stolni tenis...)
4. suradnja (sa SPARKom, s ostalim startupima, s investitorima, s mentorima...)
5. novac (20 000 KM - 200 000 KM stipendije; 1 000 000 KM investicija)


Čak i ako nemaš svoju ideju, svejedno možeš postati SPARKovac! Ako misliš da svojim znanjem i vještinama možeš pridonijeti jednom od timova u SPARKu, i za tebe SPARKovci imaju prijavu na web stranici.

Osim prijave na startup program i priključenje timovima, također su otvorene prijave u SPARK školu, a radionice programiranja, dizajna i projekt menadžmenta su idealne ako još uvijek nisi spreman pokrenuti svoj startup, ali želiš naučiti što više tako da jednog dana možeš. Prijavi se na www.spark.ba.