Mostar: Napravite pametan korak – sudjelujte u nagradnom natjecanju SMART STEP

Mostar, Korak

Svake godine od 16. do 22. rujna građani širom Europe obilježavaju Europski tjedan mobilnosti, koji se završava poznatim Svjetskim danom bez automobila. I ove godine, građani više od 2.000 gradova sudjelovati će u raznovrsnim događanjima posvećenim održivom urbanom prometu. U 2016. godini kampanja je usmjerena na pametnu i održivu mobilnost pod sloganom „Pametna mobilnost. Jaka ekonomija."

Ovom prigodom EU info centar pripremio je natjecanje kako bi nagradio građane koji radije biraju pješačenje nego vožnju automobilom. Sudionici nagradnog natjecanja koji tijekom određenog perioda, obavljajući svoje svakodnevne poslove, na putu do posla, škole ili trgovine, prepješače najdužu distancu stiču uvjete za jednu od nagrada: novčani voučer u vrijednosti 100, 150 ili 200 KM.
Kako sudjelovati u SMART STEP nagradnom natjecanju?
Građani BiH svih uzrasta imaju pravo sudjelovanja u nagradnom natjecanju SMART STEP. Osnovni preduvjet je da posjeduju pametni mobilni telefon (iPhone ili telefon s Android OS). Drugi preduvjet je da u nekoliko klikova instaliraju aplikaciju SMART STEP koju mogu pronaći na sljedećim linkovima:

Android OS mobiteli: SMART STEP Google Play Link
iPhone: SMART STEP Apple Store Link

Nakon instaliranja, SMART STEP aplikacija će, koristeći senzore na vašem mobitelu, evidentirati udaljenost koju ste prepješačili u toku trajanja natjecanja i obračunati u kolikoj mjeri ste spriječili štetnu emisiju CO2 koji biste proizveli da ste istu distancu prešli automobilom. Aplikacija je programirana da ne evidentira kretanja ostvarena prijevoznim sredstvima poput automobila, autobusa i drugih.
Prilikom pokretanja aplikacije potrebno je da izaberete jedan od tri ponuđena grada u kojima će se održati dodjela nagrada: Mostar, Brčko ili Banja Luka. Pravo na dodjelu nagrada sudionici ostvaruju postignutim rezultatom i dolaskom na događaj obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti i dodjele nagrada u gradu koji su odabrali.
Početak i završetak evidentiranja pređene udaljenosti za nagradno natjecanje, kao i vrijeme dodjele nagrada, različit je za sva tri navedna grada.

Faze SMART STEP nagradnog natjecanja za MOSTAR:

1. Instaliranje i osobno testiranje SMART STEP aplikacije
do ponedjeljka 19. rujna do 16:00
2. Period trajanja natjecanja i obračuna prepješačene distance (24 sata)
od ponedjeljka 19. rujna u 16:00 do utorka 20. rujna u 16:00
3. Dodjela nagrada na obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti
utorak 20. rujan 2016. u 18:30, na platou TC MEPAS, Mostar

U svakom od tri grada, po tri najuspješnija sudinika natjecanja koji u navedenom periodu prepješače najdužu distancu nagradit će se vaučerima u vrijednosti 200, 150 i 100 KM koje će moći iskoristiti za kupovinu sportske i rekreativne opreme i obuće po svom izboru.
Na obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti tri najuspješnija sudionika nagradnog natjecanja primit će poziv na svoj mobitel, kojim će biti pozvani da dođu na binu i preuzmu nagrade.
Još pet drugih, po slučajnom izboru odabranih sudionika natjecanja koji su u navedenom natjecateljskom periodu prepješačili najmanje jedan kilometar dobit će poklon pakete i o tome će biti obaviješteni putem mobitela, prilikom dodjele nagrada.
Program obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti će se održati prema sljedećem rasporedu:

Utorak 20. rujna 2016. MOSTAR, plato ispred TC MEPAS
17:15 - 18:00 Okupljanje sudionika biciklijade
18:00 - 18:30 Vožnja biciklima ulicama grada do povratka na točku okupljanja
18:30 - 19:10 Obraćanja predstavnika Delegacije Europske unije u BiH i grada Mostara
Proglašenje najuspješnijih sudionika SMART STEP nagradnog natjecanja i dodjela nagrada; Izvlačenje nagradnih kupona za sudionike biciklijade

19:10 - 19:40 Muzika i osvježenje

Napravite PAMETAN KORAK i instalirajte što prije SMART STEP aplikaciju. Ako ste u mogućnosti birajte pješačenje umjesto vožnje automobilom i time spriječite emisije štetnih plinova, uštedite novac i poboljšajte svoje zdravlje. Koristi su višestruke, a skupljajući metre i kilometre, i jedna od nagrada SMART STEP natjecanja može biti vaša.