Microsoft BiH predstavlja najnovijiu verziju svojih proizvoda

Microsoft, Microsoft BiH, Microsoft, Microsoft, Microsoft BiH, Microsoft, Microsoft BiH, Microsoft brend, Microsoft Translator , hrvatski jezik, Microsoft, Adobe Type Manager, ranjivost sustava, hakeri, Microsoft brend, Microsoft BiH, Windows 7, propust
Microsoft BiH će 11.05. u Banja Luci održati svoju redovnu godišnju konferenciju namjenjenu inženjerima za razvoj softvera, IT profesionalcima, studentima i ostalima koji su zainteresirani za upoznavanje Microsoft razvojne platforme.

      Devdays 2010 će biti posvećeni predstavljanju najnovijih Microsoft proizvoda za spomenutu publiku, a akcenat će biti na zadnjoj verziji Microsoftovog proizvoda Visual Studio 2010, koji je svjetsku premijeru doživio 12. travnja 2010. godine u Las Vegasu.

      Nove funkcionalnosti Visual Studia 2010 će razvojnim inžinjerima omogućit kreiranje aplikacija koje će raditi jednako kvalitetno kako na postojećoj infrastrukturi, tako i na platformama koje dolaze, kao što je „Cloud computing" platforma. Pored prezentacija vezanih za Visual Studio 2010 i SQL Server 2008 R2, posjetioci će imati priliku saznati novosti o proizvodima i rješenjima kao što su .NET Framework i Silverlight 4 i to od renomiranih predavača iz BiH i regije.

Konferencija će se održati 11.05.2010. u multipleksu Palas u Banja Luci sa početkom u 10:00 sati, a više informacija o programu i predavačima možete pogledati na www.msdevdays.com, gdje ujedno možete i obaviti registraciju za učešće na ovom događanju. Za sve učesnike koji dolaze iz Sarajeva, osiguran je besplatan prijevoz.

Microsoft BiH

Kompanija Microsoft Bosna i Hercegovina osnovana je sredinom 2006. godine. U cjelosti je u vlasništvu Microsoft Corporation, Redmond, WA i posvećena je razvoju bosanskohercegovačkog IT tržišta. Primarna djelatnost Microsoftovog ureda u BiH je razvoj prodajne mreže, uključujući marketing, konsultantske usluge, organizaciju stručne i tehničke podrške. U saradnji s domaćim partnerskim kompanijama, Microsoft posvećuje posebnu pažnju omogućavanju razvoja cjelovitih, pouzdanih i skalabilnih rješenja koja će zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u Bosni i Hercegovini.