FOTO  Konferencija u organizaciji HT Eroneta: Digitalno doba kao izazov

ht eronet
... Mostar 2018. održana je konferencija o temi Izazovi digitalnog doba - jesmo li spremni? Predavački su pokušali odgovoriti na brojne izazove koje pred nas stavlja digitalno doba.

Pozdravljajući nazočne, predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac istaknuo je kako je HT Eronet u 2017. godini intenzivno radio na procesu transformacije i modernizacije svoje cjelokupne mreže i usluga s ciljem pretvaranja iz klasične telekom kompanije u modernu digitalnu kompaniju za digitalno doba.

„U ovoj godini trebali bismo napokon u realizirati komercijalno puštanje u rad 4G mreže. Želim istaknuti kako su svi tehnički i drugi preduvjeti od strane HT Eroneta za brzo puštanje 4G mreže u potpunosti ispunjeni. Čim dobijemo dozvolu za komercijalni rad, HT Eronet će u vrlo kratkom razdoblju svojim korisnicima ponuditi nove usluge temeljene na 4G mreži.

Činjenica je: radimo u vremenu brzih i korjenitih promjena. Digitalna transformacija društva, kako je moderno nazivamo, izašla je iz područja laboratorija i specifičnih znanja u svaku poru društva. Promjene radnih procesa, promjena očekivanja klijenata, te vanjski utjecaji, tjeraju nas na stalne promjene.

Promatrajući društveni utjecaj, ključni parametar u brzini i uspješnosti digitalne transformacije su ljudski resursi, sa svojim specifičnim znanjima. Količina i razina STEM znanja, zapravo definira osnovicu za digitalnu društvenu transformaciju, što je preduvjet za uspješan razvoj društva u cjelini.

S obzirom na specifičnost trenutačne situacije, HT Eronet odabrao je rješavanje izazova ulaganjem u nove generacije. Ovdje bih istaknuo i našu suradnju sa Sveučilištem u Mostaru, koja će se, dakako, produbiti i nakon ove konferencije na kojoj smo kao predavače pozvali i kolege sa sveučilišta."

Nazočnima se obratio i federalni premijer Fadil Novalić, a konferenciju otvorio federalni ministar prometa i veza Denis Lasić, koji je istaknuo:

„U sektorima komunikacija i prometa imamo priliku i potencijale da nam usluge u prometu budu digitalizirane, tako da ih stalno poboljšavamo, te iskoristimo mobilne komunikacije i pametne telefone za poboljšanje korisničkog iskustva. Građani već danas kroz usluge Wi-Fi-ja i mobilnog interneta međusobno komuniciraju na društvenim mrežama, a naš je zadatak razviti elektroničke usluge kojima ćemo unaprijediti poslovanje naših javnih poduzeća. Današnjom konferencijom želimo dati doprinos takvom razvoju."

Član Uprave Hrvatske pošte Mostar Ljubo Vujica izlagao je o temi:

Utjecaj digitalizacije na tržište poštanskih usluga.

Prof. dr. Slavko Vidović i Toni Zlomislić, direktor Marketinga HT ERONET-a, u zajedničkoj prezentaciji HT ERONET-a i Infodoma, govorili su o temi
Ključni koraci u digitalnoj transformaciji u sektoru komunikacija i prometa te potezi uprava javnih poduzeća/ Digitalne usluge u portfoliu HT ERONET-a, dok je izvršni direktor Izvršne direkcije za informacijske tehnologije BH TELECOM-a Sedin Kahriman govorio o temi: Digitalna transformacija u BiH - prilike i izazovi.

Iznimno zanimljiva predavanja došla su sa Sveučilišta u Mostaru: dr. sc. Tomislav Volarić govorio je o E - učenju kao novoj obrazovnoj paradigmi Sveučilišta u Mostaru, a doc. dr. sc. Boris Crnokić o temi - Robotika i STEM: budućnost u obrazovanju.