Hakerski napad na Facebook, ugroženi podaci 50 milijuna korisnika

Facebook socijalna mreža, lažna nagradna igra, Facebook socijalna mreža, objava na facebooku, lažne vijesti, Facebook, Facebook socijalna mreža, Facebook socijalna mreža, interes, Facebook, Facebook socijalna mreža, napad, Facebook, poruke, Facebook
Kompanija je pojasnila da su napadači uspjeli iskoristiti ranjivost u značajki koja omogućava korisnicima da svoj profil vide na način na koji se on prikazuje svim ostalim korisnicima.

Propust otkriven prije tri dana

Facebookovi programeri propust su otkrili 25. rujna te su "zakrpali" propust i o svemu obavijestili policiju.

U petak ujutro se oko 90 milijuna korisnika Facebooka moralo odjaviti i ponovno prijaviti u svoj račun, što je uobičajena sigurnosna procedura kod ovakvih situacija.

"Ne znamo tko stoji iza napada"

"Problem je sada riješen", napisao je šef sigurnosti Facebooka Guy Rosen.

"Budući da smo tek otvorili istragu, moramo utvrditi jesu li računi ili neka informacija zloupotrebljeni. Također ne znamo tko stoji iza tih napada i odakle su pokrenuti", dodao je.

"Privatnost i sigurnost korisnika su nevjerojatno važni i žao nam je što se ovo dogodilo", rekao je Rosen.

Oglasio se i Zuckerberg

O incidentu se oglasio i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg.

"Želim vas obavijestiti o važnom sigurnosnom problemu koji smo identificirali. Problem smo riješili sinoć a sad poduzimamo mjere predostrožnosti za sve one koji su zahvaćeni. Još uvijek istražujemo što se dogodilo. U utorak smo otkrili da je napadač iskoristio tehničku ranjivost koja bi omogućila da se ulogiraju u korisničke račune oko 50 milijuna ljudi. Ne znamo jesu li ti računi zloupotrijebljeni, ali nastavljamo ovo ispitivati i obavijestit ćemo vas kad saznamo više", napisao je Zuckerberg i nabrojao što je Facebok dosad poduzeo kako bi riješio problem.