Google prati korisnike čak i kad oni kažu da ne smije

tehnologija, google karte , aplikacija
Koristite li Android i Googleove usluge, vjerojatno ste upoznati sa svim mogućnostima koje taj sustav nudi. No, neki korisnici nisu baš skloni dijeliti sve informacije s Googleom te su, među ostalima, isključili prikazivanje reklama, praćenje povijesti pretraživanja ili dijeljenje lokacije.

Na prvi pogled može se činiti kako je to dovoljno da bi prosječni korisnik zadržao određenu dozu privatnosti. Međutim, Associated Press otkrio je kako to baš i nije istina.

Google prati korisnike i pohranjuje njihovu lokaciju i u slučajevima kad korisnik izrijekom to zabrani. Iz AP-a su otkrili kako Google pohranjuje lokaciju korisnika čim on otvori neku Googleovu aplikaciju, kao što je Google Maps.

Zanimljivo je što na svojim stranicama o privatnosti podataka, kompanija ističe kako "možete isključili povijest lokacija u bilo kojem trenutku" te tad "mjesta koja posjećujete više neće biti pohranjivana".

Iz kompanije se brane da su jasno komunicirali prema korisnicima da i kad isključe povijest lokacija, Google nastavlja koristiti njihovu lokaciju za "poboljšavanje Googleovog iskustva" kad koriste njihove aplikacije.

U prijevodu, ako ste mislili da nitko ne zna da ste otputovali u Pariz ili London, grdno se varate. Veliki brat Google zna i tu je informaciju pohranio negdje duboko na svojim serverima bez obzira na to što vam je "rekao" da neće.

Izvor: Associated Press