Facebook u borbi protiv lažnih profila testira novu opciju

Facebook, zlostavljanje, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, ludosti, cure, Facebook, Facebook, veza, bivši, dečko, cura, Facebook, Facebook, profil, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, twitter, Facebook, twiter, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, spam, Facebook, Facebook, sigurnost, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, Facebook, silovanje, pedofilija, Hrvatska, Facebook, Facebook, droga, alkohol, tinejdžeri, Facebook, glazbeni servis, Facebook, internet, računala, Facebook, limitator, Facebook, računala, lažni profil, Facebook, Facebook, Facebook, psihopata, Facebook, računala, Facebook, varanje, izlasci, Facebook, Facebook, studenti, Facebook, timeline, Facebook, Facebook, učiteljica, ravnateljica škole, Facebook, igrice, računala, Facebook, Facebook, vijesti, top lista, Facebook, bonton, prijateljstvo, Facebook, društvene mreže, Facebook, twiter, Facebook, rastava, status, parovi, rastava, Facebook, Facebook, zaštita, Facebook, virus, oprez, Facebook, razgov
Toga su svjesni svi, ne samo oni koji korište najpopularniju društvenu mrežu na svijetu, već svi koji su na bilo koji način sudjelovali u virtualnoj interakciji na bilo kojem od nebrojenih resursa na internetu. Lažni profili, pogotovo oni koji su kreirani da bi stvarnoj osobi nanijeli štetu svojim postovima i objavama, poseban su problem, stoga je Facebook pokrenuo testiranje nove opcije koja bi trebala pomoći upravo u otkrivanju i eliminaciji lažnih profila. Piše Zimo.co.

Kako, dakle, Facebook zamišlja ovu opciju, otkrio je voditelj sigurnosti u kompaniji, Antigone Davis. Proces je automatiziran, algoritmi će biti u stanju prepoznati "trolla", odnosno lažni profil koji oponaša stvarnu osobu i time joj nanosi štetu. Za potvrdu da se doista radi o lažnjaku Facebook će zatražiti od stvarnog vlasnika profila da verificira svoje podatke i na taj način prokaže onoga tko se predstavlja lažno u njegovo ime. Navodno je ova opcija uvedena zbog brojnih slučajeva virtualnog zlostavljanja, pogoto žena, koje su zbog toga što se netko lažno predstavljao u njihovo ime imale ogromnih neugodnosti. Nova opcija je trenutačno dostupna u 75% zemalja u kojima posluje Facebook s tendencijom da vrlo brzo bude dostupna svugdje.