Facebook počinje pratiti koliko vremena provedete na nekoj objavi i to će prikazati vašim prijateljima

Facebook počinje pratiti koliko vremena provedete na nekoj objavi i to će prikazati vašim prijateljima
Uskoro će početi mjeriti koliko se korisnici zadržavaju na pojedinim postovima, fotografijama i komentarima i kroz to pratiti što se korisnicima sviđa i što ih zanima.

Zahvaljujući novom algoritmu, u sljedećih će nam se nekoliko tjedana po News Feedu početi pojavljivati ne samo priče koje imaju veliki broj klikova i lajkova, nego i one na kojima naši prijatelji provode najviše vremena, gledajući ih i čitajući. Način na koji će to raditi jest da će pratiti koliko se dugo gledaju neki postovi i uspoređivati to vrijeme s onim ostalih korisnika. Ukoliko nešto gledate pet puta duže nego drugi, vjerojatnost da vam je to zanimljivo poprilično je velika. Prenosi Telegram.hr.

Žele unaprijediti News Feed

Uveli su praćenje vremena, nakon što su proveli istraživanja o tome kako unaprijediti News Feed. "Samo zato što se nekom nije sviđao post, nije ga komentirao ili podijelio s drugima, ne znači da mu nije bio zanimljiv", kazali su softverski inženjeri Ansha Yu i Sami Tas, koji su radili na ovoj novoj značajki News Feeda.

"Ponekad ljudi, naprimjer, žele dobiti informacije o nekom ozbiljnom događaju, ali ga ne žele nužno označiti da im se to sviđa ili komentirati", kažu oni. Ne zna se, doduše, hoće li ova nova značajka objaviti o kojemu se to konkretno prijatelju s liste radilo, koji se duže zadržao na nekoj objavi, ali za očekivati je da će ona uzrokovati puno opreznije korištenje društvene mreže.