Sumnjiva šestogodišnjakinja? Prepipali curicu na aerodromu

Nakon što se pojavila snimka na kojoj američki policajci pretražuju djevojčicu (6) na aerodromu, ispituje se opravdanost postupanja te sigurnosne službe.

Djevojčica iz Kentuckyja vraćala se s obitelji s odmora. Jedan od policajaca zaključio je kako je baš ona sumnjiva te ju je izdvojio i pretražio. Bijesni roditelji snimili su ga kako prepipava djevojčicu po tijelu i objavili video na YouTubeu, piše SKY.

- Mučimo se kako bi dobro odgojili našu djecu, da shvate kako je u redu reći 'ne, nije u redu da me netko dira na taj način na tom mjestu' i sada to sve padne u vodu - rekla je majka Selena Drexel koja je uvjerena kako će incident ostaviti traumu. Ovo nije prva pritužba na rad policajaca na aerodromima. Iz granične policije rekli su kako imaju politiku 'svi su isti'. Policajac je radio po pravilima. Ipak, Jason Chaffetz iz federalne agencije koja ih kontrolira, smatra da je ovo neoprostivo.

- Ovo je još jedan primjer lošeg postupanja prema nedužnim Amerikancima - rekao je. Federalna agencija od rujna ispituje treba li 'ljude malog rizika', kao što su djeca, tretirati drugačije.

izvor:24sata.hr