Sudbina: Našle se nakon 55 godina pa tek onda otkrile da su blizanke

blizanke, dnk
Davno izgubljene sestre, koje su ujedinjene nakon 55 godina, otkrile su da su zapravo blizanke, a razdvojene su odmah nakon rođenja, piše Daily Mail.

Britanke Jenny Lucas i Helen Edwards, koje obje imaju 64 godine, nisu ništa znale jedna o drugoj nakon što je obitelj dala Jenny na usvajanje. Biološku majku pronašla je 2003. godine.

Kada je upoznala Helen pretpostavljale su da su polusestre, ali često su se znale iznenaditi sličnostima. Tako su na isti način držale šalicu kave, a često bi odlučile nazvati jedna drugu u isto vrijeme.

DNK test koji su napravile 2009. godine potvrdio je da su sestre, ali kako su bile zbunjene zbog svoje prošlosti odlučile su detaljnije istražiti svoju majku pa su saznale da je ona 2. prosinca 1948. godine rodila dvoje djece. To je bio datum na koji je rođena Jenny, dok je Helen oduvijek mislila da joj je rođendan 4. travnja 1950. godine.

Medicinska dokumentacija pokazala je da na taj dan, njihova majka nije rodila.

Iako su na početku mislile da je druga beba rođena 2. prosinca, testovi koje su nedavno napravile pokazali su da su dvojajčane blizanke. Još im nije jasno zašto su ih razdvojili nakon rođenja, ali sretne su jer su napokon našle jedna drugu.