FOTO  Studentsko iskustvo iz srca austrijskih Alpa

studenti, studentica, alpe, iskustvo

...European Forum Alpbach (EFA) se održava ove godine od 19. kolovoza do 4. rujna, u mjestu Alpbach u austrijskim Alpama. Slaveći svoju 70. obljetnicu postojanja ovaj događaj će u svom središtu diskusije biti fokusiran na temu „InEquality", gdje će se posebna pažnja pokloniti poštivanju i poticanju različitosti. Svrha osnivanja Foruma bila je stvaranje intelektualne platforme koja će okupljati vodeće stručnjake koji uz konstruktivne diskusije o ključnim pitanjima pronalaze rješenja za tekuće probleme. Ovaj event svake godine okupi veliki broj sudionika uključujući Nobelovce, uvažene profesore, eksperte, političare te brojne mlade perspektivne ljude.

Jedna od sudionica Foruma iz Bosne i Hercegovine je i dvadesettrogodišnja Darija Sesar, studentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, kojoj je Inicijativna Grupa Alpbach Sarajevo u suradnji sa Sparkasse Bankom u BiH dodijelila stipendiju za ovogodišnje izdanje, a Vijeće mladih grada Mostara omogućilo putovanje u pokrajinu Tirol.

Njena iskustva su premašila sva očekivanja: „Zaista je čast biti među više od 700 mladih lidera i imati mogućnost slušati najbolje svjetske i europske predavače. Jednakost se uopće ne smije dovoditi u pitanje. S druge strane, ako različitosti nisu prepoznate i valorizirane, ne možemo ni stvarati jednake mogućnosti za sve. Ono čemu trebamo težiti jest stvaranju okoline koja će razvijati stupanj tolerancije koja je izrazito potrebna bh. društvu."