Strani jezici koje je danas najisplativije znati

Strani jezici koje je danas najisplativije znati
Obraćanje potencijalnom poslovnom partneru na jeziku s njegova govornog područja zasigurno će olakšati komunikaciju, ali i ostvariti bolji i zapaženiji rezultat jer će utisak biti snažniji i ostavit ćete dojam kompetentnije osobe.

Jutarnji list donosi šest jezika koje je servisOneHourTranslation.com izdvojio kao najbrže rastuće i jezike (uz engleski, koji se gotovo podrazumijeva) koje se isplati učiti te u njih uložiti svoje vrijeme i novac.

1. Španjolski
Zahvaljujući novim ekonomskim i gospodarskim prilikama javila je i potreba za znanjem španjolskog jezika. Tržište Meksika, Argentine, Čilea, Perua, Kolumbije, Venezuele te Španjolske zahtijevaju poznavanje ovog indoeropskog romanskog jezika koji ima iste korijene kao i engleski pa ga je lakše za naučiti.

2. Portugalski
Portugalski je već postao četvrti najprevođeniji jezik na popularnom servisu za prevođenje OneHourTranslation.com, što je značajan pokazatelj kako se radi o jeziku čija popularnost postaje sve veća. Gospodarski i ekonomski napredak Brazila otvara mnogim tvrtkama brojne mogućnosti suradnje, stoga će uglednije tvrtke zasigurno imati koristi od poznavanja portugalskog jezika.

3. Kineski
Učenje kineskog jezika posljednjih godina je u porastu pa ga tako i u Hrvatskoj uči više od 1200 studenata . Ogromno kinesko tržište mnogima predstavlja velik izazov, bilo da se radi o uvozu ili izvozu, stoga je svakako jedan od jezika u čije učenje se isplati ulagati vrijeme i novac.

4. Ruski
Oko 300 milijuna govornika iznimno plodonosnog tržišta nametnulo se kao jako dobar razlog za učenje ovog jezika. Brojne poslovne prilike i veliko - dobar su razlog da se okušate u učenju ruskog jezika koji je vrlo sličan hrvatskom i radi toga ne bi trebao biti toliko zahtjevan za učenje.

5. Arapski
Stotine milijuna ljudi diljem svijeta govori arapski. S obzirom na razvoj brojnih segmenata gospodarstva i ekonomije, otvara se tržište brojnim kompanijama koje ondje mogu pronaći razne poslovne prilike.

6. Njemački
S obzirom da uspješno upravljaju jednom od najstabilnijih ekonomija na svijetu, njemački jezik s razlogom postaje sve popularniji i traženiji