Strah od velikog guštera u Pločama ne jenjava: Mještani su ga vidjeli na željezničkom kolodvoru

Prostor oko oronule kamene zgrade željezničkog kolodvora u Kominu već je četiri dana predmet danonoćnih ispitivačkih pogleda znatiželjnika. Na tome mjestu u kasnim noćnim satima prošli tjedan viđena je neobična beštija . Rudlavi pas Floki svojim je lavežom u prošli četvrtak i subotu vlasnika Miju Zovka upozorio da se njihovu kokošinjcu približava neobična zvijer, piše jutarnji list.

"Moj ga je sin vidio u četvrtak, kaže da je gušter oko metar, metar i pol", kazao je Mijo.

Jednako govori i njegova supruga Marina, zaštitnički braneći svog sina Juru od znatiželjnih novinara, koji se na nekoliko dana, otkako je priča postala medijska senzacija, "sklonio" u Dubrovnik.

"Jure mi je ispričao da je vidio velikog guštera. Ja sam to prenijela susjedi koja tuda šeta, čisto da se čuva i onda je sve počelo... Svi nas pitaju što je to bilo", kaže Marina.

Jure nije jedini očevidac "velikog guštera", u prošlu subotu vidio ga je njihov prvi susjed Vido Jurković, piše Net.hr.

"U subotu oko 23.25 probudio me lavež psa Floka. Izišao sam i negdje na 50-ak metara udaljenosti između dviju uličnih svjetiljki uz liticu je uspuzala neobična životinja. U mraku nisam uspio vidjeti je li riječ o gušteru... tom varanu, ali meni je izgledala kao smotan sag bez glave i repa, brzo je uspuzala uz liticu od tri-četiri metra", kaže Vido dok nam pokazuje mjesto kuda je beštija umakla. To je rekao i lokalnom policajcu moleći da se od cijelog slučaja ne pravi senzaciju.

"Vlakovi iz luke Ploče ovuda prolaze, moglo je svašta u kompoziciji završiti, ne znam, ali znam da sličnu beštiju nisam nikad vidio", objašnjava Vido.

Bio varan ili neka druga zvijer, mještani će još jednu noć provesti u osluškivanju.

Gosti u caffeu "Feeling" podijelili su se na one koji tvrde da tu ima nešto i one koji tvrde da je riječ o šali.

"Nešto je drugo tribalo izmislit, a ne varana, nešto na čemu bi se moglo zaraditi k'o u Međugorju", kazao je mladić koji je ispunjavao kladionički listić smijuljeći se.