Stojkoviću, vidimo te u čitulji: Zvezdašu koji je prešao u Partizan prijetnje smrću i tjelohranitelji

...sledećem derbiju", stoji uz osmrtnice novog golmana Partizana kojima je oblijepljen stadiona Crvene zvezde nakon što je njen nekadašnji golman prešao u Partizan. Od ovih neukusnih šala, Stojkoviću i članovima njegove obitelji posljednjih su dana mnogo veći problem brojne prijetnje smrću navijača Zvezde, koji nekadašnjem kapetanu njihovog kluba nikako ne mogu oprostiti što je iz lisabonskog Sportinga prešao kod njihovog zakletog neprijatelja, piše index.hr.

"Izdajniče, kako si ljubio zvezdu na dresu!"

Stojković je u ljeto 2006. iz Zvezde otišao u Nantes, a zatim u Sporting, ali u inozemstvu je zbog loše forme i teške naravi puno više vremena proveo na klupi, kao treći golman ili na posudbama, gdje je također rijetko branio, tako da se sada pravda kako mu nije preostalo ništa drugo nego prihvatiti Partizanovu ponudu o jednogodišnjoj posudbi iz Sportinga:

"Vlada je nešto ovako morao učiniti. Nije došao u Partizan zbog para, već da bi igrao. U Sportingu je bio treći golman, a nitko drugi ga nije želio, a rano bi bilo da sad okači kopačke o klin", pravda se u listu Alo neimenovani član njegove obitelji.

"Prijetnje nisu nimalo naivne, upućene su i Vladimiru i članovima njegove obitelji"

Zato će se Stojković ubuduće u javnosti pojavljivati s tjelohraniteljima: "Prijetnje nisu nimalo naivne, upućene su i Vladimiru i članovima njegove obitelji. Znate već kakve su bile reakcije navijača Zvezde na samom stadionu, pojavile su se razne osmrtnice s Vladinim likom i imenom, zatim fotografije, poruke, prijeteća pisma. Partizan je odlučio reagirati da zaštiti svog novog igrača, baš kao što je prošlog ljeta učinio s Cleom (koji je nakon posudbe u Zvezdi ostvario transfer u Partizan) kada je iz Brazila stigao u Beograd. Međutim, svi su svjesni da će Stojković daleko više biti izložen prijetnjama i problemima", citira Press stav Partizana.

Zvezda Stojkoviću oduzima člansku iskaznicu kluba, iz klupskog kafića maknuli su njegov dres

Promptono je reagirala i službena Zvezda: iz Red kafea na stadionu u Ljutice Bogdana uklonjen je njegov uokvireni dres, na kojem je stajala poruka "Za sve zvezdaše". Čelnici srpskog viceprvaka također su hitro reagirali i najavili oduzimanje članske karte jer je Stojković krajem lipnja ove godine postao član kluba zajedno s nekadašnjim suigračima Žigićem, Lukovićem, Milijašom", piše Press.

"Na crno-beloj strani Topčiderskog brda je odjeknula bomba"


Mondo donosi anketu "Što vi mislite o dolasku Stojkovića u Partizan?" u kojoj je glasalo preko 10 tisuća posjetitelja i mišljenja su, naravno, podijeljena; otprilike podjednak broj glasača misli kako je je to "dobar potez Partizana" i "velika greška Partizana".

20 godina nije bilo prebjega

Veznjak Dejan Joksimović iz 1990. je posljednji koji je iz jednog od dva najveća srpska kluba prešao u drugi (brazilskog napadača Clea tu ne možemo brojiti jer on je bio na posudbi u Zvezdi prije nego što je prešao u Partizan), a u 65 godina dugoj povijesti "vječnog rivaliteta" Stojković je tek 11. igrač koji se odvažio na takav potez.

Tražio klauzulu da ne brani u susretima protiv Zvezde

Ipak, Stojković se nije zaletio do kraja, pa je tražio da se u ugovor u posudbi stavi klauzula po kojoj neće braniti za svoj novi klub u utakmicama protiv bivšeg, piše Blic. Prvi derbi ove sezone je 23. listopada, i to na Zvezdinoj Marakani. Znamo barem jednog bivšeg zvezdaša koji sigurno neće biti na stadionu.