Što vaše usne govore o vama?

Lice vam može otkriti sve o osobi koju promatrate, samo ga morate naučiti čitati. Drevna kineska vještina fiziognomija ili umijeće čitanja lica nastala je prije 3000 godina i bila je vrlo raširena. Čak i danas biznismeni u Hong Kongu konzultiraju fiziognomiste prije sklapanja ugovora s novim klijentima. Prilikom čitanja lica, promatrate sam oblik lica, vilicu, oči, usta, nos, čelo i obraze. U ovom ćemo se članku pozabaviti čitanjem usana.

Oblik usana otkriva vašu osobnost

Usta povezujemo s komunikacijom, govorom i senzualnim užicima poput jela i seksa. Ona otkrivaju naš odnos prema drugima u društvenim i ljubavnim vezama. Analizirajte debljinu i veličinu svojih usana i saznajte glavne kvalitete svoje osobnosti.

Pune usne

Pune usne označavaju povjerenje i hrabrost. Oni koji ih imaju u većini slučajeva mogu riješiti složene situacije te zrače samopouzdanjem. Osim toga, često su osobe koje imaju usne takvog oblika duhovite i znaju se dobro zabavljati.

Široke usne

Osobe sa širokim usnama poput Julije Roberts i Anne Hathaway su pune života i imaju veliki krug prijatelja s mnogo različitih interesa. Kao perfekcionisti, vrlo su uspješne i talentirane, te žele same krojiti svoju sudbinu.

Tanke usne

Tanke usne su očiti znak intuitivne, mirne i uravnotežene osobe koja je svjesna i najmanjih detalja. Može promatrati situaciju iz pozadine, ali i napraviti pravedan korak kada je to potrebno.
Osjetljiv izgled njihovih usana može vas dovesti u zabludu, budući da djeluju sramežljivo i preskromno, ali to je zapravo njihovo tajno oružje za pobjedu u teškim situacijama i obično izlaze kao pobjednici iz svih rasprava i borbi. Iako ponekad djeluju sramežljivo i rezervirano, mogu biti pune ljubavi i vrlo nježne, ako ih uspijete uvjeriti u vašu vjernost i iskrenost.

Usne okrenute prema dolje

Ovakav oblik usta često stvara dojam tužnog lica. Osobe s ovakvim ustima djeluju tajanstveno i povučeno, što kod drugih stvara dojam da imaju previše tajni i uvijek ostaju u pozadini. Zbog svoje dovitljivosti su vrlo privlačne, zbog čega ih smatraju oštroumnima i egzotičnima, no one su i vrlo izbirljive i teško ih je zadovoljiti.

Usne u obliku srca

Žene s usnama u obliku srca poput Hayden Panettiere i Reese Witherspoon su nezavisne i zavodljive. Ovakav oblik usana pokazuje da se ne boje zgrabiti život za rogove i uživati u stvarima koje rade. Djeluju glamurozno i ne boje se reći svoje mišljenje te preuzeti odgovornost za svoju sudbinu. Usprkos tome imaju potrebu za ljubavlju i ljubaznošću. Neovisnost i povjerenje su dodatne osobine koje se mogu iščitati iz tog oblika usana.

Nakrivljena usta

Vrh jednog ruba usta je okrenut prema gore, a drugi je spušten prema dolje. Ovakve usne otkrivaju da je osoba brbljava, puna života, ali i veliki mislioc. Ove se osobe vole zabavljati i izlaziti. Uz to, posebna linija usana ukazuje na to da imaju mnogo uspjeha u financijskim pitanjima.

Još nekoliko naputaka

Gornje oblike usta možete koristiti kao osnovni vodič za utvrđivanje karaktera, a evo još par naputaka kako pobliže "pročitati" osobnost:

* gornja usna je znatno tanja od donje usne: nesposobnost reciprociteta u odnosima
* tanja donja usna: osoba koja previše daje
* pune okrugle usne: brižna i osjetljiva osoba
* gornja i donja usna jednake debljine: dobronamjerna i komunikativna osoba
* velike usne: darežljiva i dovitljiva osoba istančanog ukusa, koja voli skupe stvari
* velika usta: osoba koja je vrlo glasna pod pritiskom, treba izgovoriti svoje probleme
* male, stisnute usne: općenito egocentrična i manipulativna osoba.
* uske usne: samostalna osoba koja živi više ili manje povučeno, nije u mogućnosti podijeliti dublje osjećaje s drugima.

izvor: zena.hr