Što spakirati za bezbrižan odmor?

putovanja

U takvim prilikama često pretjeramo sa prtljagom, pa sa sobom nosimo ono što nam treba i ono što mislimo da bi nam moglo zatrebati, jer, nikad se ne zna..

Međutim, da sami sebi ne uzrokujemo dodatan teret i brigu, potrebno je odvojiti ono bitno od nebitnog kako bismo bezbrižno uživali na odmoru. Kod pakiranja je bitno uzeti u obzir kamo idete i gdje ćete odsjesti da se možete raspitati koje stvari su vam dostupne kako ih ne bi nepotrebno nosili sa sobom, prenosi portal dalje.com.

Pravilnim odabirom prtljage, u malu torbu može stati puno stvari.

Kombinacija odjeće

Kad je odjeća u pitanju, olakšavajuća stvar za spremanje, definitivno bi bila posjedovanje kofera koji se sastoji od mnogih vanjskih i unutarnjih pretinaca. Na dno kofera najbolje je spakirati deblje stvari kao što su hlače ili neke veste kako bismo se osigurali za slučaj promjene vremena u ovim varljivim ljetnim mjesecima.

Prije polaska na put, ako je potrebno dva puta provjerite da li je sve bitno spremno za polazak na put. Tek kad se uvjerite da ništa niste zaboravili, kofer u ruke i put pod noge na još jedan odmor za pamćenje!
Majice, haljine, tunike, kraće hlačice i badići su sljedeće na redu. Pri izboru odjeće koju nosimo sa sobom, dobro je pripaziti na boje i materijale kako bismo bili u mogućnosti kombinirati odjeću, čime odmah smanjujemo i njenu količinu u koferu. Ručnike slažemo na vrh kofera.

Obuća

Kad su djevojke u pitanju, obuća stvara dodatan problem. Često se nose dodatni koferi u kojima su spremne sandale, natikače, japanke za sve moguće prigode.

Najefikasnije je sa sobom ponjeti natikače koje možemo iskombinirati u više prilika, sandale za večernje izaske, te tenisice u slučaju da se promijene vremenski uvjeti.
Obuća se uglavnom ne sprema u kofer, nego se stavlja u dodatnu torbu. Tako ostavljamo više mjesta u koferu za ostale sitnice.

Realno, za tjedan dana ljetovanja, dva para cipela su dovoljna, jedne elgentne i jedne ležerne, za svaku priliku. Za cipele je bitno da su udobne kako biste izbjegli neugodne žuljeve i bolove prilikom istraživanja novih krajeva.

Kozmetika

Od kozmetičkih proizvoda, nemoguće je nešto izdvojiti, ali torbica se ipak može organizirati. Od osnovnih stvari obavezno ponesite šampon, regenerator i češalj za kosu.

Za njegu lica ne zaboravite sredstvo za skidanje šminke, šminku, četkicu za zube i pastu. Tijekom ljetnih mjeseci šminka se može svesti na maskaru, puder i sjajilo. Obavezni su gel za tuširanje, mlijeko za tijelo i britvica, a neophodna sredstva za sunčanje. Iako, ne morate se truditi da na njih trošite puno, bolje bi bilo da se sklonite u hlad s obzirom na sve štetniji utjecaj sunčevog zračenja.

Deodorant i pribor za njegu noktiju također ne treba zaboraviti. U kozmetičkim prodavaonicama postoje mala putna pakiranja čija kupnja bi vam mogla ostaviti više mjesta u koferu, pa ako ste u mogućnosti, priuštite si to. Bit će vam drago jer zauzima malo mjesta, a nije skupo.

Ne zaboravite!

Obavezno sa sobom ponesite torbicu s lijekovima u kojoj se moraju naći tablete protiv bolova, sprej protiv insekata, krema za ublažavanje uboda, te flasteri.
Od sitnica koje će vam odmor učiniti ljepšim, ponesite fotoaparat, definitivno punjač za mobitel, par knjiga kojima ćete kratiti vrijeme na plaži ili cd-e s najdražim pjesmama.

Pakiranje
Photo i.ehow.com  
Bitna stvar je torbica u kojoj će se naći svi potrebni dokumenti, od osobne i zdravstvene iskaznice, kreditna kartica i novci. Takve vrijednije stvari dobro je nositi sa sobom u ruksaku ili torbi. Sve ono što vam na moru neće trebati, nemojte ni nositi sa sobom.

Zadnja, ali ne i nevažna stvar je dakako, hrana. Obroci su veoma važni za svakog putnika. Najbolje je ponjeti laganu hranu kao što su krekeri ili voće, a nikako nemojte zaboraviti tekućinu. Slatki sokovi ili gazirana pića se ne preporučuju, najzdravije i najsigurnije je pripremiti par bočica vode.

Prije polaska na put, ako je potrebno dva puta provjerite je li je sve bitno spremno za polazak na put.

Tek kad se uvjerite da ništa niste zaboravili, kofer u ruke i put pod noge na još jedan odmor za pamćenje!

www.dalje.com