Što mladenci u svijetu moraju učiniti da ne izazovu nesreću

Tradicija članovima indonezijske zajednice Tidong nalaže da mladenci nakon vjenčanja ne smiju na wc tri dana, a za to vrijeme ne smiju ni napuštati kuću.

Tradicija bi ostala nepoznata široj javnosti da nije bilo ministarstva za kulturu i umjetnost  koja je čudan bračni običaj nedavno otkrilo na manifestaciji u Sandakanu. Običaj je objasnio čelnik zajednice Marukin Dollah (72) koji je rekao da se vjeruje da kršenje običaja može dovesti do kraja braka, neplodnosti ili smrti djece.

Objasnio je da par nagleda nekoliko ljudi kako bi bili sigurni da su prošli test. Tijekom tri dana mladenci konzumiraju minimalne količine hrane i pića. Nakon što tri dana prođu par se kupa.

Prije vjenčanja mladoženju u mladenkinu kuću dovode na nosilima. Umjesto mladoženje, prsten na ruku žene stavlja njezina majka, piše thestar.com.

Zaruke u drugoj zajednici Suluk, ne traju duže od tjedan dana, a žena za to vrijeme također ne smije izlaziti iz kuće. Musaffah Hassan (41), glava zajednice Suluk, objasnio je da zaruke traju kratko da ne bi došlo do incidenata.

Zaručnik mladenku smije vidjeti tek kada joj otpjeva nekoliko ljubavnih pjesama, a do tada ih razdvaja zavjesa koja se zatim diže.