Što je bolje, biti bogat ili pametan?

pamet, bogati, siromašni, mozak, uticaj na mozak, dotok krvi u mozak, moždani udar, Svjetski dan mozga, zdravlje čovjeka, zdravlje, simptomi, antipsihotici, Shizofrenija, mozak, najmoćniji seksualni organ, mentalni orgazam
Pokazalo se još jednom da je Amerika mjesto gdje je moguće ostvariti snove, jer su djeca iz siromašnih obitelji koja su imala inteligenciju i motivaciju uspjela postati dio gornje srednje klase ili bogataši, piše metro-portal.hr.

Naime, oko 40 posto djece iz siromašnih obitelji koja su po rezultatima bila među prvom trećinom najboljih na vojnom testiranju ušlo je do zrelosti u dvije najplaćenije kategorije stanovništva, a manje pametna djeca iz bogatijhih porodica pala su na ekonomskoj ljestvici u manje plaćene kategorije.

Uz to, pokazalo se da pamet nije baš jedini ključ uspjeha u poslu, jer je bolje biti pametan, motiviran i bogat nego siromašan po pitanju ekonomske mobilnosti. Istraživanje je pokazalo da su djeca bogatijih češće pametnija.

Jaz koji postoji u mogućnostima obrazovanja između bogatih i siromašnih prednost je bogatih koji od malena idu u bolje vrtiće i škole, što ih kasnije u životu sprječava da potonu na dno ekonomske ljestvice.