Stiže "zadnja klasa" i gora je od ekonomske!

Ryanaira
Do sada su putnici ekonomske klase na letovima većih aviokompanija mogli očekivati minimum nekih pogodnosti i donekle udobnog smještaja.

"Nova" vrsta avionske usluge, tzv. "osnovna" ekonomska klasa ili kako je neki nazivaju zadnja klasa, mogla bi uskoro postati normalni dio ponude svih avioprijevoznika koji žele ponuditi jeftinije karte, a ipak ostati u financijskom plusu. Jednostavno, nećete morati stajati u avionima kako su to neki najavljivali, neće vam ni naplaćivati WC (ideja Ryanaira), ali više nema ni besplatne čaše vode.

Kako pišu Sta putovanja, Basic economy fare je usluga koju već odavno nude low cost avioprijevoznici i koja vam ne pruža mnogo kada su u pitanju udobnost i pogodnosti na letu. Zapravo, točnije bi bilo reći da ne pruža gotovo ništa, osim sjedala, a za sve ostalo potrebna je nadoplata.

Do sada su putnici ekonomske klase na letovima većih aviokompanija mogli očekivati minimum nekih pogodnosti i donekle udobnog smještaja, ali zahvaljujući uvođenju nove ekonomske klase i to bi moglo biti ukinuto.