Stefan Milenković i Edin Karamazov 28. rujna u Čapljini

Stefan Milenković , edin karamazov , Čapljina
Radi se zasigurno o jednom od najvećih koncerata u regiji, a organizatordogađaja, ''Akademija'' Čapljina, ističe kako se radi o najvećem kulturnom događaju stoljeća u Čapljini.

Tim povodom održana je danas i press konferencija, na kojoj je upućena zahvala generalnom sponzoru, Uredu načelnika općine Čapljina dr. Smiljanu Vidiću, kao i svim ostalim sponzorima, što su omogućili da koncert u Čapljini bude besplatan.

''Fra Mile Vlašić uspio je svojom idejom i ustrajnošću omogućiti da ovakve bardove svjetskog glasa slučamo u Čapljini. Većina posla do sada je urađena, posebice dio vezan za promociju, a najveći dio posla ispred 'Akademije' bit će na sami dan koncerta, no sigurno smo da će sve proći u najboljem redu.

Koncert je besplatan, odnosno otvoren za javnost i ulaz se neće naplacivati, s napomenom da je koncert u ckrvi sv. Franje Asiškog u Čapljini, koja je ograničena po mogućnosti prijama posjetitelja, pa stoga apeliramo na one koji su ljubitelji ove dvojice virtuoza i glazbe da dođu na vrijeme jer ćemo pokušati ispoštovati sve akademske uzuse da koncert ovih umjetnika bude odlično organiziran'', istaknuo je moderator pressice Željko Kozina.

Fra Mile Vlašić, pokretač ove ideje, ističe kako će se u crkvi pokušati osigurati što veći broj sjedećih mjesta.

''Sve skupa ćemo imati nekih 500 sjedećih mjesta, od čega dio ide za pokrovitelje i glazbenu školu, a drugi za posjetitelje, njih oko 300.

Inače, Čapljina ima veliku kulturnu tradiciju, ovo je samo jedan veliki iskorak u tome. Akademije Čapljina poziva sve ljubitelje glazbe da dođu na ovaj koncert jer je ovo nešto veličanstveno putem čega želimo zajedno raditi na promociji vrijednosti glazbe u Čapljini i regiji'', istaknuo je fra Mile Vlašić.

Ova dva karizmatična glazbenika upoznali su se 2009. godine i osjetili snažan poriv za zajedničkim muziciranjem. Obojica su vrhunski glazbenici i obojici je pozornica dom. U zajedničkom programu izvode djela glazbene baštine 20. St. čiji je zajednički nazivnik činjenica da su sva djela nastala na tradicijskoj glazbi, a pisali su ih najoriginalniji skladatelji 20. st. Nastupaju zajednički po cijelom svijetu.