Stari limeni ljubimci prodefilirat će kroz Ljubuški, Široki Brijeg, Posušje i Grude

stara vremena
To su za Dnevni list potvrdili organizatori, ujedno i članovi kluba „Ero", koji ništa ne prepuštaju slučaju kada je riječ o ovakvim manifestacijama.

Kako su najavili, program će startati već u subotu, 27. svibnja, kada će gosti iz udaljenijih krajeva imati priliku posjetiti nekoliko mjesta u Hercegovini, kako bi se upoznali s ovdašnjim prirodnim ljepotama.

Dan poslije, od 9 do 10 sati, ispred motela „Most" Ljubuški vršit će se prijem i registracija sudionika.

Polazak vozila planiran je u 11 sati, a kretat će se od Ljubuškog prema Širokom Brijegu, Posušju i Grudama.

Po dolasku u Grude, oko 18 sati, za sve sudionike bit će priređena večera te će se dodijeliti priznanja, pokloni i zahvalnice za sve sudionike susreta.

„Pozivamo vas da svojim dolaskom uveličate naš susret i druženje te da upoznate naše gradove i hercegovački krajolik", poručili su organizatori, napomenuvši da kotizacija za svakog vozača iznosi 50 KM, a za suvozača 30 KM. Za vozila proizvedena prije 1950. godine ne plaća se kotizacija.

Inače, organizator ovog susreta, oldtimer klub „Ero", osnovan je 2009. godine s ciljem promicanja, razvoja, unaprjeđenja, skupljanja i očuvanja svih vrsta oldtimer vozila, kako bi se spriječilo njihovo propadanje i uništavanje. Klub je prepoznat i van granica BiH, što iz godine u godinu utječe na sve veći odaziv auto-nostalgičara iz raznih mjesta.