Stanje vaših kućnih biljaka u proljeće

korisne kućne biljke, cvijeće, Carske begonije, ljubičice, cvijeće, biljke, biljke koje donose sreću
To je potrebno napraviti u rano proljeće prije početka rasta.
Čišćenje

S ukrasnih listova dobro obrišite prašinu (to treba činiti i zimi) vlažnom spužvom (možete i dodati tekućinu za sjaj) i uklonite suho i žuto lišće.
Kupanje

Biljke poput paprati, kojima je potrebna veća količina vlage, premjestite zajedno s loncem u veću posudu, a međuprostor popunite vlažnim tresetom.
Zalijevanje

Biljkama u proljeće treba više vode nego zimi, pa ih počnite češće zalijevati, a vrijeme je i da nakon zimskog mirovanja zalijete svoje kaktuse.
Zaštita od sunca

Ako biljke držite na južnom ili istočnom prozoru, pripazite, jer i sunce zna u proljeće biti jako (posebice kroz staklo), stoga pazite da nisu izravno izložene. Premjestite biljke na sjeverni ili zapadni prozor, gdje je djelovanje manje. Sunce jedino mogu izdržati kaktusi i sukulenti pa njih ostavite na prozorima gdje je sunce najjače.
Prihrana

Kada biljke počnu pupati, dodajte im u vodu malo tekućeg gnojiva da bi lakše uzele maha. No to nemojte raditi prije početka proljetnog bujanja.
Reznice

Ako biljke razmnožavate reznicama, sada je pravo vrijeme da to i učinite. Neke reznice kao što su puzavac, vodenika, filodendron i klorofitum možete zakorijeniti u vodi.

l Carske begonije i afričke ljubičice razmnožite reznicama lista u mješavini pijeska i treseta, a ljubičice može i u vodi. Paprati razmnožavamo dijeljenjem korijenja, isto kao i sansevijerije i ljubičice.

l Sansevijerije možete ramnožavati i tako da list jednostavno zarežete žiletom i posadite u zemlju, zalijevajte oprezno.

l Puzavicama jednostavno dio "grane" stavite u lončić sa zemljom i pričvrstite svijenim dijelovima žice kako se biljka ne bi pomicala. Kada se biljka u lončiću zakorijeni, odrežite je od matične biljke.
Sjetva

Sjeme pojedinih jednogodišnjih biljaka posijte prema uputama na vrećici u klijališta ili direktno u lončiće gdje će i poslije rasti.

http://prozorudom.com