Srpski turist proveo 24 sata na pučini držeći se za - loptu!

Kekić je s još trojicom prijatelja igrao odbojku u vodama ispred ulcinjske plaže Ade Bojane. No, zbog nepažnje i jakih struja završili su daleko od obale.

Trojicu muškaraca brzo je spasio turistički brod, ali ne i Kekića koji je, držeći se za loptu, otplutao dalje. Struja, vjetar i valovi spriječili su sve njegove pokušaje da se domogne obale.

Student iz Srbije pronađen je tek 24 sata kasnije i dvadeset kilometara južnije u albanskim teritorijalnim vodama. Spasio ga je slučajni ribar, prenosi jutarnji list.

- Da je stigao samo malo kasnije, mislim da bi bilo prekasno. Bio sam potpuno iscrpljen - rekao je Kekić, dodavši da mu je dotad lopta sačuvala život.

Novinarima je ispričao da je svo vrijeme bio negdje uz obalu, ali kada bi krenuo ka njoj, vratile bi ga struje. Prema njegovim rečima, kada se umorio, promijenio je strategiju i počeo "juriti" neke od ribarskih brodića.

Dušan je dodao da nije paničio, nego dosta razmišljao. - Od strategije kako da se dovučem do obale, preko nekih pesama, što bih jeo i tako nešto potpuno neobavezno - priča Beograđanin.