Sramota u Sarajevu: Potukli se liječnici bolnice Koševo tijekom jutarnje vizite

Kako se neslužbeno doznaje, došlo je do incidenta u jutarnjim satima, u vrijeme vizite. Dizdarević je, obraćajući se kolegi, navodno kazao da izađe iz vizite, odnosno sobe u kojoj su smješteni bolesnici, što Omerhodžić nije htio uraditi, nakon čega ga je Dizdarević gurnuo, a Omerhodžić je udario o zid, piše Oslobođenje.

Jučer su iz Oslobođenja kontaktirali Dizdarevića koji je kazao kako se radi o dezinformaciji i potpunoj neistini, objašnjavajući kako se on uopće ne nalazi u Sarajevu. S druge strane, Omerhodžić je kazao da je došlo do incidenta, te da je zadržan na opservaciji, odnosno promatranju, jer se ne osjeća dobro.

Neslužbeno se doznaje da je o jučerašnjem događaju bio obaviješten i Haris Tanović, direktor kirurških disciplina, koji je za Oslobođenje kazao kako pomenuta informacija nije točna, te da ga nitko o tome nije obavijestio. Na pitanje što je sa prelaskom šest liječnika s KCUS-a u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", Tanović je kazao da svi, osim Nermine Iblizović, koja se trenutačno nalazi na bolovanju, redovito dolaze na posao.

Podsjećamo, Oslobođenje je nedavno pisalo o šest liječnika koji su dali otkaz i odlučili da sa Klinike za neurokirurgiju kojom trenutačno rukovodi Dizdarević pređu u Opću bolnicu. On je, pak, nedavno u izjavi za Oslobođenje pojasnio da je Avdulah Hasanagić, u vrijeme pisanja našeg teksta, bio na plaćenom odsustvu, Eldin Burazerović na godišnjem, a Alija Čeljo, Nermina Iblizović, Mersad Baručija i Ibrahim Omerhodžić na bolovanju, te je pojasnio da tu nema ništa sporno.