Šopingholičarka u pelenama: Beba se igrala s telefonom i kupila automobil na eBayju

Paul Stoute često je davao svojoj 14-mjesečnoj djevojčici da se igra s njegovim pametnim telefonom, sve dok jednog dana nije dobio e-mail od eBayja u kojem mu čestitaju na najnovijoj kupovini - automobilu. Njegova kćer Sorella, igrajući se s telefonom otvorila je mobilnu aplikaciju eBayja i rubriku nedavno pregledanih proizvoda te je, klikajući dalje, kupila automobil koji je Paul ranije pregledavao na ovoj stranici. Sorella je kupila automobil Austin-Healey Sprite iz 1962. za kojeg je platila 'samo' 225 dolara.

Nakon što je dobio mail o kupljenom automobilu Paul je bio u panici i nije znao što bi napravio, a kada je osoba koja je prodala ovaj automobil saznala da je on kupljen slučajno, ponudila je otkazivanje kupovine automobila i njegovo vraćanje na aukciju na eBay.

Ipak, nakon što je Paul razgovarao sa ženom i Sorellinom bakom, odlučio se zadržati automobil - dok se drugi roditelji mogu pohvaliti da je njihovo dijete ranije progovorilo ili prohodalo, oni će moći pohvaliti kako je njihova kćerkica sa samo 14 mjeseci već kupila prvi automobil. Paul ga je odlučio popraviti i urediti kako bi bio u potpuno voznom stanju te ga namjerava pokloniti Sorelli za 16 rođendan, samo je pitanje hoće li ovaj automobil biti upotrebljiv i za petnaest godina kada ona bude mogla njime upravljati.

'Drago mi je da nije kupila Porsche vrijedan 38 tisuća dolara koji sam također pregledavao na eBayju', prenijeli su Paulove riječi na Digital Trendsu, a poučen ovim iskustvom on je na svom telefonu aktivirao tehnologiju prepoznavanja lica i postavio PIN kako bi bio siguran da Sorella neće ponovno krenuti u online šoping i kupiti neku puno skuplju stvar.

Dnevnik.hr