Snima se četvrti nastavak 'Mad Maxa'

mad max

»Mad Max: Fury Road« četvrti je nastavak franšize, započete 1979. godine, koja je od Mela Gibsona u ulozi policajca koji se bori protiv bandi okorjelih kriminalaca u post-apokaliptičnoj pustoši Australije stvorila svjetsku filmsku zvijezdu, a od Millera cijenjenog redatelja akcijskih filmova.

Radnja »Fury Roada«, koji će se u kinima početi prikazivati iduće godine, postavljena je 45 godina u post-apokaliptičnu budućnost, a Miller kaže da je cijeli film »105-minutna potjera kroz pustoš«.

»Svatko je u priči ili negativac ili pozitivac; to je vrlo opasan svijet i svatko na koga naiđete mogao bi vas ubiti jednostavno zato da bi vam uzeo sve što imate. Stoga je to priča o preživljavanju«, kaže Miller.

Film se pripremao 15 godina, a na početku je ponovno htio snimati s Gibsonom. No, nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001., projekt je otpisan. Kada ga je redatelj ponovno oživio, Gibson je već bio prestar za ulogu Maxa Rockatanskya.

Stoga je ulogu Maxa dobio britanski glumac Tom Hardy koji, smatra Miller, utjelovljuje mnoge kvalitete koje je prvi put vidio kod Gibsona.

»Obojica su vrlo dopadljivi dečki, a istovremeno imaju i svoju tamnu stranu. Taj je kontrast osnova njihove karizme«, kaže Miller, koji nije htio detaljnije govoriti o radnji filma.

Prva tri nastavka usredotočena su na borbu za gorivo, nužno za preživljavanje u pustoši u kojoj vlada bespoštedna borba za opstanak. Tri desetljeća kasnije Miller kaže da su ista pitanja bitna.

»Na mnogo načina svijet je sve bolji, ali bi još uvijek puno toga moglo poći po zlu«, kaže Miller.

izvor: Hina