Smrtonosne sekte aktivne i na Balkanu

sekta
sekta
Autor priča o opasnosti koju sekte sa sobom nose, o tome kako ih se kloniti, gdje vrebaju i vrbuju i kako izgledaju njihovi rituali. Sektaški rituali su daleko od onoga što je blisko i razumljivo običnom čovjeku i svojevrstan su prikaz izopačenog uma, piše Kurir.

Od konzumiranja umočenog peciva i kruha u životinjsku krv, preko spavanja u grobnicama, prostituisanja, ubojstva i samoubojstva do orgijanja, pripadnici sekti ne prezaju ni od čega vodeći se principom kontriranja svemu što je ljudsko.

Ovo je naročito svojstveno najopasnijoj sekti kod nas i u svijetu - "Crna ruža".

- Više puta sam ulazio na njihove obrede i nalazio ih na crnim misama. Misa počinje uglavnom na skrovitim mjestima ili grobnicama spremljenim za sutrašnju sahranu. Oni se skupe, a pošto ih mrze da prave kruh, kupe neke žu-žu pogačice koje kasnije natope krvlju zeca ili neke životinje. Sve se to dešava uz uporabu narkotika i na kraju se završava orgijama. Novi član koji se inicira ima jedan od uvjet da prespava u grobnici koja je spremna za sutrašnju sahranu.

Pastuović opisuje kontakt sa onima koje pronađe u grobnicama.

- Izvlačio sam ih iz grobnica. Prosto je nevjerovatno kakav je to prizor i koliko su izbezumljeni. Nalazio sam i djecu od 14-15 godina.

Pastuović tvrdi da je "Crna ruža" najopasnija sekta i kod nas i u svijetu, da je nastala je iz Satanine crkve Antona Šandora la Veja i da se na našim prostorima vezuje za ritualna ubojstva i samoubojstva. Kako kaže, svi njeni članovi uglavnom završavaju tragično, tako što budu ubijeni ili se sami ubiju.

- Što se tiče novosti o Crnoj ruži, njene žrtve me jako često zovu da bi tražili pomoć (kad kažem žrtve mislim na obitelji zavrbovanih članova, jer su oni također žrtve). Ne bih mogao sada navoditi primjere jer nisam dobio suglasnost, a ne mogu to da uradim bez toga. Što se tiče novootkrivenih satanističkih sekti naravno da ih ima... ali je centrala ista... oni mutiraju i mijenjaju oblik i imena - cilj im je apsolutno isti.

Psiholog Marija Milošević objašnjava kako uopće dolazi do toga da neko uspe da bude vrbovan, i da pristupi sekti:

- Ljudi koji pristupaju sektama su često nesretni, bez samopouzdanja, nezadovoljni, željni pažnje. Oni su najlakši za vrbovanja jer će u upakovanoj priči o sreći i raju tražiti utjehu. Nesigurni u toj potrazi za pripadanjem pristupaju sektama gdje ih fasciniraju magijskim motivima kroz knjige i filmove. Žele da se osjećaju superiorno i moćno, i u i u tom procesu gube sposobnost za zdravo rasuđivanje.