Smrt za računarom: Tinejdžer umro nakon 48 sati igranja igrice

internet, tv, sex, pornografija, muškarci, internet, zdravlje, depresija, internet, stranice, skipe, ubojstvo, on line, računala, Facebook, on line, kupovina internetom, pažnja, virus, računalo, internet, igrice, smrt, kompijuter, rad, kuća, posao, portali, lažne informacije, virus, Računalni virus , malware, računalo, lažne informacije, dnevni listovi, noćna ptica , psihijatar, istraživanje
Taj 18-godišnjak je unajmio privatnu sobu u internet kafiću u južnom Tajvanu i 48 sati bez prekida igrao omiljenu video igru 'Diablo 3', prenose tamošnji mediji.

Mladić je dva dana igrao igrice, a da uopšte nije ništa jeo niti pio. Klonulog s glavom na stolu 15. lipnja pronašao ga je slučajni prolaznik. Mladić je tada ustao, krenuo prema vani iz internet kafića, srušio se na pod i umro prije nego li je došla hitna pomoć.

Ljekari su zaključili da je umro zbog kardiovaskularnih problema i krvnog ugruška, koje je uzrokovalo dugo sjedenje.

Iz kompanije Blizzard, koja proizvodi igricu Diablo 3, poručili su da im je žao zbog smrti 18-godišnjaka. Istaknuli su da djecu trebaju kontrolirati roditelji, te da je sve, pa i igranje igrica, u neograničenim količinama nenormalno.

Ovo je druga smrt u Tajvanu koju je ove godine uzrokovalo igranje video-igrica. U veljači je umro jedan muškarac, nakon što je za kompjuterom 23 sata igrao igrice.