Slatki Božić u Neretvi: "Božiću u susret"

Božić, Metković
Srednja škola Metković i Turistička zajednica grada Metkovića organiziraju već tradicionalni "Slatki Božić u Neretvi". Ove godine surađujemo sa Ustanovom za kulturu i sport Metković i njihov programom "Božiću u susret". Objedinjeno događanje će u petak, 21. prosinca na Trgu kralja Tomislava započeti u 10 sati. U kulturno-zabavnom dijelu programa će nastupiti Središnji vrtić Metković, Dječji vrtić Leut, Dječji vrtić Radost, OŠ Stjepan Radić, OŠ Don Mihovil Pavlinović, Srednja škola Metković, KUD Metković i VIS Viatores.

Cilj ovog događanja je upoznati sugrađane, te goste s kolačima i slasticama koje su nekada naše bake pripremale za Božić. Osim prodaje po simboličnim cijenama, moći će se uzeti i recepti, kako priprema ovih slastica ne bi otišla u zaborav, već da svatko ima priliku za Božić napraviti neki od tradicijskih kolača. Manifestacija je humanitarnog karaktera jer će sav prihod od prodanih kolača, slastica, ukrasa za bor i ostalog što naprave i pripreme učenici, te njihovi profesori iz Srednje škole Metković ići za Udrugu mladih o. Ante Gabrića. Na licu mjesta ćemo kuhati čaj i vino, te pripremati fritule, pa se možete ugrijati i osladiti uživajući u prigodnom programu.

Središnji vrtić Metković, Dječji vrtić Radost, OŠ Stjepan Radić, OŠ Don Mihovil Pavlinović, Gimnazija Metković, te naši kreativci će također izlagati svoje radove.