Šetnja uz more od Baške Vode do Makarske

more
Šetnjom prolazimo dio obale Jadranskog mora sa najljepšim plažama na Jadranu sa jedne strane, a sa druge pruža se pogled na veličanstveno Biokovo. Proći ćemo sva malena mjesta na toj dionici, atraktivnom šetnicom kroz borovu šumu uz samu obalu, maslinike, pješčane i kamenite plaže.

Dužina šetnje je oko 8 km, ide se u jednom smjeru od rive u Baškoj Vodi do samog središta Makarske. Šetnja traje laganim tempom cca. 4 h, nije zahtjevna i prilagođena je svim uzrastima od 3g do 93g. Nakon šetnje ostat će dovoljno vremena za okrepu i boravak u Makarskoj. Postoji opcija za one koji požele još, možemo organizirati dodatno - šetnju poluotokom Sv. Petra (cca 40 min).

Polazak je planiran u nedjelju 9.12.2018. u 7:00 h ispred stadiona Zrinjskog (planirajte doći 10-tak minuta ranije kako bi se krenulo na vrijeme). Vožnja do Baške Vode, uz zadržavanja na granici traje cca 2 h. Povratak u Mostar planiran je iz Makarske u poslijepodnevnim (predvečernjim) satima.

Cijena izleta je 20 KM za članove planinarskih društava, a 25 KM za ostale.
Cijena uključuje prijevoz do Baške Vode i nazad iz Makarske, troškove organizacije i vođenja izleta.

Prijava i uplata akontacije od 15 KM najkasnije do 5.12.2018. (srijeda sastanak društva). U slučaju odustajanja od izleta akontacija se ne vraća.

Svi koji su zainteresirani za izlet mogu se javiti voditelju izleta na broj 063/312-583 (Dragan).

HPD "Prenj 1933" Mostar zadržavaju pravo izmjene plana izleta i programa prema postojećim uvjetima na terenu te vremenskim prilikama. Također zadržavaju pravo procjene kondicije i sposobnosti pojedinih sudionika izleta. Svi sudionici sudjeluju na osobnu odgovornost, djeca moraju biti u pratnji nekog punoljetnog i svi su dužni pridržavati se uputa voditelja izleta.

NAPOMENA: Odjeća i obuća treba biti ležerna, sportska, toplija, kapa, rukavice, vjetrovka/jakna, rezervni presvlak. Obzirom da na ovoj dionici u ovo doba godine rade vrlo rijetki ugostiteljski objekti, hrana je iz ruksaka, potrebno je ponijeti bar 1l vode. Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka, te bacanje smeća po okolišu. Obvezno ponijeti važeće putne isprave i dobru volju.

Foto: Danijel Sedić