Šest stvari koje se ne rade za vrijeme utakmice

Ne komentirajte izgled drugih muškaraca


Nitko ne želi znati što mislite o tome je li Fernando Torres zgodan ili ne, što Cristiano Ronaldo čini da mu frizura ostaje postojana i čini li vam se da je Lionel Messi nabacio par kila od zadnjeg puta kada ste ga gledali. O tim se stvarima jednostavno ne priča. Gledajte prokletu utakmicu! Ukoliko je u vašem društvu više žena (ona jedna to nikada ne bi sama rekla, ona je vjerojatno tu zato što je, ionako, jedna od dečki) razgovor bi mogao krenuti u tom smjeru i onda bi svi ostali morali slušati kako je netko baš sladak ili kako onaj drugi izgleda kao seljačina. Cure, ako Boga znate, imajte milosti... Želitte li da dečki počnu vama pričati koju bi od McLeodovih kćeri prvu povalili? Jer i to se može dogoditi.

Molimo vas, samo nemojte razmještati namještaj po stanu


Ovo vrijedi za sve kućanske poslove, zapravo. Tih mjesec dana osoba posvećena nogometu ima samo za sebe. I druge slične sebi. Stoga, zaboravite na peglanje (nije da to ikada, zapravo, i radite), pranje suđa (ionako ne želite niti kuhate, u tome se periodu hranite dostavom, služite se onim što vam donesu), pranje rublja (kad smo već kod toga, majica drugi dan može biti poput nove, ako je preko noći ostavite neka se provjetri na prozoru), te odložite bušilicu, jer ono ogledalo što ste ga mislili postaviti prošle godine može pričekati još mjesec dana. Ovo vrijeme trebate provesti u miru. Zamislite to kao jedan niz nedjelja, u onom smislu koji nedjelja treba imati.


Ovo je krivi trenutak za razgovor o tome što biste za večeru


Nije bitno. Ako treba ponoviti, evo još jednom, nije bitno. Zamislite, Svjetsko prvenstvo u nogometu traje već 18 dana, Španjolska igra protiv Portugala, vi biste cijelo ovo vrijeme trebali gledati dvije utakmice dnevno, pratiti komentare na televiziji i blogove na internetu, a usporedo s tim igrati svoju osmu sezonu Football Managera 2010. Shvaćate, u vašem životu ima puno važnijih stvari od toga stavljaju li pizzi picante više feferona u Asterixu ili u Kumu.

Je, na tribinama ima zgodnih komada, ali trenutno ima važnijih stvari za gledati


Trebali bismo biti znanstveni oko ovoga i priznati jedni drugima. Pokazivanje interesa za seks u sobi ispunjenoj testosteronom nabijenim muškarcima (što su idealni uvjeti za igru) koji se pretjerano znoje uslijed svakodnevne prehrane koja se sastoji od piva i brze hrane pri temperaturama od preko 30 stupnjeva može učiniti da svima postane neugodno. Sigurno ste to doživjeli, netko u poluvremenu, dok kamera prikazuje publiku vikne 'Di si, mala!' i odjednom svi počinju osjećati kako je ovo što rade besmisleno.


'Hoćeš li više prestati pjevušiti tu glupu pjesmu?'


Božić i velika nogometna natjecanja na kojima igra hrvatska repka su prilike da nepoznati bend ili zvijezda u zalasku snimi prigodnu pjesmu i skrene pažnju na sebe, jer je to trenutak kada će se sigurno vrtjeti na radiju i televiziji s obzirom da su urednici uvjereni kako je to ono što ljudi žele slušati. U stvarnosti, samo još jedan takt 'Neka pati koga smeta' ili 'Malo nas je, al' nas ima' je dovoljan da natjera čovjeka da si pokuša odgristi nogu. A ti blesavi stihovi i ritmovi tako lako čovjeku uđu u uho pa će ih osoba nesvjesno početi pjevušiti i kada Hrvatska ne igra.

'Kako to misliš, da ti objasnim pravila ofsajda?'


Došli ste gledati utakmicu zbog frendova ili zbog cuge ili zato što doma nemate ništa za jesti pa se nadate nekim ostacima od jučer, a nogomet, zapravo ne pratite. Šteta po vas, jer ostatak ekipe stvarno voli nogomet i voljan je, te željan u 3 popodne sjediti pred televizorom i gledati kako igraju Sjeverna Koreja i Obala Bjelokosti. Ono što im najmanje treba u ovom trenutku je netko tko će im kvariti zabavu s ovako glupim pitanjima. Zato, žvačite te hladne ćevape, otvorite oči i naćulite uši, možda nešto i naučite.
Ivan Palijan