Selfi na Facebooku policiji otkrio ubicu, odgovor je ležao u detalju na ovoj fotografiji

selfie
selfie
... ubojstva najbolje prijateljice Brittney Gargol. Tako je okončan slučaj u kojemu je policija do počinitelja došla zahvaljujući dvije godine staroj fotografiji koja je sve vrijeme stajala na Facebooku.

Naime, Antoine je još od ubojstva počinjenog u ožujku 2015. godine svijetom slobodno šetala, a rešetaka ju je naposljetku koštao zajednički selfi objavljen na Facebooku nekoliko sati uoči ubojstva.

Istražitelji su na toj fotografiji, i to nakon dugog lutanja i posjeta slijepim ulicama, napokon uočili remen kojim je žrtva zadavljena, isti onaj koji su pronašli na mjestu stravičnog zločina.

Antoine je tijekom suđenja priznala ubojstvo, ali i istaknula da se ne sjeća samog čina budući da su Gargol i ona uoči fatalne svađe previše popile.

Govoreći o tome zašto je istraga dugo trajala, kažimo da je nekoliko sati nakon što je usmrtila prijateljicu Antoine na Facebooku objavila status u kojem je, tobože jako zabrinuta, upitala zna li neko gdje se nalazi Gargol, a u jednom je trenutku navodno na toj društvenoj mreži napisala i kako se nada da će pronaći ubojicu u želji da skine sa sebe bilo kakvu sumnju.

Policiju je ujedno čitavo vrijeme navodila na krive tragove pa je tako istražiteljima ispričala da je Gargol otišla u nepoznato s nekim muškarcem kojeg su slučajno upoznale u jednom lokalu.

Policija se potom dala u potragu za "fantomom", no agoniju i gubljenje vremena je napokon prekinula neimenovana djevojka koja je policiji dojavila da joj se Antoine odmah nakon ubojstva povjerila što je učinila.

Istražitelje je ta informacija napokon usmjerila na pravi put, a pregled fotografija na društvenim mrežama im je omogućio da pribave krunski dokaz.