FOTO  SAVEZ IZVIĐAČA GRADA ZENICA: U sklopu projekta "Savršen svijet" otvoren Izvđački interetnički zimski kamp na Mrakovici

izviđači, zenica

...sudionika iz Odreda izviđača „dr Mladen Stojanović" Prijedor i Saveza izviđača grada Zenica.

Interetnički izviđački zimski kamp na Kozari, jedna je od 10 aktivnosti u okviru projekta „SAVRŠEN SVIJET", koji je financijski podržala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država . Na dosadašnjim aktivnostima je u okviru prethodnik pet projekata sudjelovalo oko 2300 sudionika.

Svečanost otvorenja zimovanja na Mrakovici je uveličao gospodin Aleksandar Miljuš, zamjenik gradonačelnika grada Prijedora, koji je i zvanično proglasio otvorenim Interetnički izviđački zimski kamp otvorenim. Obraćajući se sudionicima istakao je da ga izuzetno raduje što ima čast da otvori kamp i obećao da će i ubuduće Grad Prijedor podržavati izviđačke aktivnosti.

Svečanom otvorenju je nazočio i gospodin Sead Jakupović predsjednik Skupštine općine grada Prijedora. Ispred odreda domaćina nazočne je pozdravio Ernest Badnjević, a u ime Saveza izviđača općine Zenica Edin Šarić.

U nastavku izviđačkog dana poslijepodnevne sate iskoristili smo za kratkotrajnu šetnju, kako bi se sudionici odmorili, uživali u prirodi, ali i zabavili na snijegu.

Nakon šetnje po snijegu sudionici su nazočili radionici povodom „Dan Martina Lutera Kinga" gdje su upoznati sa njegovim životom i djelom, kao istaknutim borcem za ljudska prava nenasilnim metodama.

Današnji dan upotpunjen je sa „Večeri upoznavanja" u obliku igrica. Igrice su bile podijeljene u uvodne, glavne i završne. Odigrane su igrice poput: „Abeceda imena" , „Ljudski čvor" , „Trka žabica" , „Tunel", kao i druge zanimljive igrice. Kao što samo ime kaže, cilj je bio da se svi što bolje upoznaju, u čemu se, sudeći po svemu uspjelo, u potpunosti.